Nieuws

Cross pupillen en junioren Heerhugowaard

29 januari 2018 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Zaterdag 27 januari werd bij AV Hera in Heerhugowaard de derde en laatste voorronde van de cross competitie gehouden. Dit was de laatste mogelijkheid om de finaleplaatsen te verdelen. Franka Holland ging er voor de derde maal op rij met een eerste plaats vandoor. De meisjes pupillen C met Noa, Robyn en Sara wisten in Heerhugowaard een eerste plaats in het ploegenklassement te behalen. AV Hera had een – voor de lopers ietwat onoverzichtelijk – parcours uitgelegd op en rondom de atletiekbaan; hier en daar werd een bocht of afslag gemist door lopers. Met een mooie oranje deelname van AV Castricum begonnen de derde en laatste wedstrijd van de crosscompetitie in Heerhugowaard met de AB junioren.

Junioren AB
Met Duncan (1e) en Lars (2e) van TDR op kop, volgden ook Zipp (11e) en Martijn (12e) over de finish van de 5000m. Ook de meiden junioren A deden het goed met Maaike op de eerste plek gevolgd met Cheryl op de 2e plek. Lees hier meer over wedstrijd van de TDR Jeugd. 

Junioren C
Na een ingewikkeld parcours bij de meiden junioren C heeft Pipp op de laatste seconden haar tegenstander weten in te halen en eindigde zij op de tweede plek. Zij werd door dik en dun gesteund door Mathilda, die crosslopen stiekem eigenlijk helemaal niet zo leuk vindt. Daarom was het extra knap dat ze toch meedeed, en op een 14e plaats eindigde.

Junioren D2 - Winst voor Franka!
Franka had al twee eerste plaatsen op haar naam staan, en wist ook deze voorronde glansrijk te winnen.
Cynthia wist beslag te leggen op een uitstekende 5e plaats. Het begon al iets harder te waaien bij de volgende series waar onder ander Hessel aan de slag moest in de tegenwind. Desalniettemin een mooie zesde plek voor hem met een close finish.

Junioren D1
Hier had AVC een gezellig meidenteam aan de start, met Deirdre, Bo, Dania, Sophie en Lisa. Deirdre was in Heerhugowaard het eerste AVC meisje dat over de finish kwam, goed voor een keurige 9e plaats. Bo kwam er vlak achteraan als 13e. Eline gaat ook steeds beter lopen, zij werd 25e van de wel 41 atletes. Lisa, Dania en Sophie gingen aardig samen op, en deden precies 8 minuten over de 1500 meter. Bij de jongens finishte ook Rens met een gedeelde 11e plek. Hij heeft alles gegeven om een finaleplaats te bemachtigen, het blijft nog even spannend of dat gelukt is.

Pupillen mini
Na de pauze gingen de allerjongste pupillen van start. Met vier kleine mini-meisjes kun je een leuk team vormden, we kijken nu al uit naar de estafettes op de zomerwedstrijden! Jalou, Fae, Samantha en Charlotte deden hun uiterste best. Jalou heeft zelfs elke week met haar vader een rondje van 750 meter door haar wijk Koningsduin gerend om extra te trainen. Deze meisjes zijn de toppers van de toekomst. Een team van vier jongens - met Tim, Noël, Siya en Hugo - gingen over de sprintheuvel bij AV Hera. Ze kwamen vlak achter elkaar binnen met kleine Tim (die samen met Siya een jaar jonger is dan de rest) als aanvoerder van dit stel.

Pupillen C
Dankzij een sterk gelopen race van Noa en Sara, en een uitstekend optreden van Robyn was de winst in het ploegenklassement deze dag voor onze meisjes pupillen C. Geweldig goed gedaan meiden! Cian was de eerste AVC jongen die over de finish kwam, hij werd 7e. Liam volgde netjes op een 11e plek. Milan was samen met twee grote zussen gekomen naar Heerhugowaard. Met deze fans langs de kant werd hij 15e. Met Tijs en Sven was deze jongensploeg weer compleet.

Pupillen B
Gigi liep in een sterke race naar een fraaie 8e plek. Heidi, Elin en Maartje eindigden vlak na elkaar als 23e, 24e en 25e. Liv ten slotte liep de 1250 meter netjes in 7.30 minuten.
Bij de jongens B ging er iets mis. Op vijf minuten voor de officiële starttijd schoot de starter deze categorie weg. Op dat moment waren de trainers de jongens van AVC aan het warm houden met oefeningen in de buurt van de start. De jongens hadden dus letterlijk een vliegende start, wat helaas tijd en plaatsen gekost heeft. Maar dat mocht de pret niet drukken. En het lijkt erop dat de jongens pupillen B als ploeg gewoon de finale gehaald heeft. Sam kwam hij als eerste AVC'er binnen op een prima 12e plek. Gevolgd door Jari op een 16e plek. Samuel, Mats en Noah kwamen er vlak achteraan. Dexter, Wout, Zuma en Ennis zitten allemaal nog niet zo heel lang op atletiek. Zij konden mooi wat ervaring opdoen op deze cross wedstrijden, en dan volgend jaar knallen!

Pupillen A1
Bente was het enige AVC meisje in deze groep. Vader Marco en moeder Astrid waren vandaag een soort taxi-bedrijf, met eerst al heen en weer naar Heerhugowaard voor broer Rens in de ochtend. Bente eindigde op een 20e plaats tussen het loopgeweld. Bij de jongens A1 zagen we een verrassend optreden van Bandi. Ondanks een uitglijder in een gladde bocht, werd hij heel knap 7e. Koen en Noud waren de volgende AVC jongens op de 16e en 18e plek. Hulde voor de moeders van Geert en Fabrice, zij deden hun best om ons oranje team zo hard mogelijk aan te moedigen! Raoul, Justin en Finn hielden zich prima staande in het grote veld van 41 atleten. Het ziet er zelfs naar uit dat de jongens A1 zich als ploeg voor de finale geplaatst hebben.

Pupillen A2
Voor Sanoë was er een mooie 8e plek. Zij liep de 1500 meter in 7.04 minuten. Haar teamgenootjes Felice en Manja kwamen ook blij over de finish op de 13e en 19e plaats. Sepp had een week achter de rug waarin hij een paar dagen ziek was. Dat is natuurlijk niet het ideale uitgangpunt voor een zware cross wedstrijd. Uitlopen, heel blijven en finishen voor een finaleplek was zijn doel. Hij werd 8e, in 6.20 minuten op de 1500 meter. Lasse heeft het snot voor z'n ogen gelopen voor een goede klassering, dat lukte en hij werd 16e in 6.49 minuten. Mike zat er een paar seconden achter op een 17e plaats, hij had een pechweek met een pijnlijke kuitspier achter de rug. Jannick was topfit gelukkig, en liep lekker als altijd zijn rondjes uit.

Voor de uitslagen, eindstanden en ploegenklassementen, klik hier.
Voor nog veel meer leuke foto's van Cor en Annette (pupillen), klik hier.
Voor foto's van Dennis (junioren), klik hier en klik hier.
 

www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beer Cas woont in het AVC clubhuis en gaat graag als mascottebeer met de pupillen mee naar wedstrijden. Als een pupil een prijs… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven