Nieuws

TDR Jeugd crosst in Heerhugowaard

29 januari 2018 door Cheryl Konijn
Zaterdag 27 januari gingen de TDR jeugdatleten weer van start bij de cross competitie. Doordat er dit weekend veel verschillende wedstrijden zijn was de start van de 3e cross competitie niet groot. Maar dit weerhield de atleten niet om hard van start te gaan en iets moois te maken van de laatste competitie voor de finale.

Het parcours op AV Hera liep rond de atletiekbaan. De atleten waren voor het publiek veel in beeld wat deze wedstrijd leuk maakte om naar te kijken. Het parcours was lastig door verschillende scherpe bochten en twee steile heuvels. Dit weerhield de TDR jeugdatleten niet om op goede plaatsen te finishen. De wedstrijd ging van start met de jongens junioren A en B. Hier liep Duncan Steenbakker een sterke race. Steenbakker wist een grote voorsprong op de atleten achter zich te maken en kwam als 2e atleet over de finish in een tijd van 18'33". Steenbakker was daarbij 1e bij de jongens junioren B. Steenbakker meldt daarbij: 'Ik vond het parcours niet echt uitdagend en het was niet duidelijk aangegeven. Pepijn Smilda liep ook mee en ik wist dat ik hem niet kon verslaan. Mijn doel was om hem in het zicht te houden en dat was gelukt. Daarom ben ik tevreden over de cross.' Ook Lars Thode en Rob Nijssen liepen de 5km. Thode werd 2e bij de jongens junioren B en kwam over de finish met een tijd van 20'04". Nijssen kwam hier achteraan met een tijd van 20'12". De meiden junioren A en B liepen vier rondjes van 750m. Mellani Goezingen startte hier verassend hard en pakte zo gelijk de eerste plaats. Langs de scherpe bochten en de steile heuveltjes finishte Goezingen uiteindelijk als 2e in totaal en als 2e meisje junioren B. Hierbij liep Goezingen in een tijd van 12'50". Maaike Bakker finishte als eerste meisje junioren A. Dit deed ze in een tijd van 13'04" Hiermee verzekerde ze haar eerste plek met een voorsprong van 10 seconden op Cheryl Konijn. Konijn finishte als tweede meisje junioren A achter Bakker. Op de foto Duncan Steenbakker (gemaakt door Ronald Steenbakker)

Op donderdag 18 april 2024 vindt om 20.00 uur de Algemene ledenvergadering plaats. Het bestuur nodigt alle leden, trainers, ouders van… Meer >

Een aantal leden van onze vereniging doet mee aan de Triatlon Castricum. Wellicht zijn er ook leden die het leuk vinden om te gaan… Meer >