Nieuws

Ouders trainen met pupillen

10 februari 2018 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Zelfverzekerd stonden de AVC pupillen zaterdag 10 februari klaar voor de pupillentraining. Dit in tegenstelling tot hun ouders, die vandaag speciaal in sportkleding naar de baan gekomen waren. Ietwat zenuwachtig en gespannen voor wat er te gebeuren stond, meldden zij zich bij de trainers. Ouders van onze pupillen waren namelijk vandaag uitgenodigd om mee te doen met de 'ouder&kind training'. Want de pupillen en trainers wilden heel graag eens aan de ouders laten zien wat voor leuke dingen zij altijd doen op atletiek.

Voordat deze speciale duintraining kon beginnen, moest iedereen natuurlijk wel goed warm zijn. Na wat warming-up spelletjes op de baan, vertrokken de ouders en kinderen in groepjes richting takkenbos of zandvlakte. Rennend wel te verstaan, en het was sommige ouders best even afzien dat hun zoon of dochter eerder ter plekke was dan zij zelf.

In het takkenbos werd levend Smurfenstratego gespeeld: Heb je het kaartje met Gargamel, dan is dat het kaartje met de hoogste waarde, en kun je iederen aftikken en zijn of haar kaartje afpakken. Alleen Azraël mag Gargamel aftikken. De bom mag niet tikken. Maar kan wel getikt worden door een ander, diegene moet dan zijn kaartje bij de bom inleveren. Heb je het kaartje met Babysmurf, dan kun je de bom onschadelijk maken. Welk team weet als eerste de vlag te veroveren? Deze spelregels waren best lastig voor sommige ouders... Vol overgave renden de ouders en kinderen door het takkenbos, op zoek naar de vlag, of naar een Smurf om te kunnen tikken en een kaartje af te pakken.

Tegelijkertijd speelde een ander deel van de groep kwartet op de zandvlakte. Geen kwartetspel met kaartjes, maar een kwartetspel in het mulle zand waarbij het de bedoeling is om vier dezelfde voorwerpen (bal, estafettestokje, ring of rode kogel) te verzamelen met je team. Rennend door het zware zand probeerden kinderen en ouders een voorwerp bij een ander team weg te roven. Maar je kon ook getikt worden door iemand van dat andere team, en dan moest je je voorwerp teruggeven. En in de tussentijd ook nog proberen je eigen voorwerpen zo goed mogelijk te verdedigen. Hier kwam het vooral aan op samenwerken en tactisch inzicht. Wat tijdens dit spel opviel was dat de ouders nóg fanatieker speelden dan de kinderen.

Aan de rand van de zandvlakte bevindt zich een leuk paadje met een aantal pittige heuveltjes. Over die heuveltjes kun je heerlijk rennen. Omlaag met grote passen en omhoog met kleine passen. Of met een zware medicinebal in je handen. Of in estafette-vorm. Als er ouders zijn die spierpijn hebben, dan komt het vast en zeker door deze heuveltjes.

Na een kwartiertje wisselden de groepen totdat iedereen het Smurfenstratego, het kwartetspel én de heuveltjes gedaan had. In dribbeltempo ging het lang het ijsbaanpad weer terug naar de baan. Daar werd natuurlijk een groepsfoto gemaakt, en werd er afgesloten met een beker limonade voor de kinderen en ouders.

Alls sportieve (en vooral bloedfanatieke) ouders van vandaag, bedankt voor jullie enthousiasme tijdens deze training!

Hieronder enkele foto's. Voor nog meer leuke foto's, klik hier.

 

www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beer Cas woont in het AVC clubhuis en gaat graag als mascottebeer met de pupillen mee naar wedstrijden. Als een pupil een prijs… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Heel Nederland en de hele wereld maakt een hele bijzondere tijd met veel onzekerheden en beperkingen door. Dit heeft dagelijks effect… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven