Nieuws

Fraaie resultaten op NK Indoor Junioren

13 februari 2018 door 
www.avcastricum.nl
Het weekend van 10 en 11 februari was het zo ver: Het NK Indoor Junioren te Apeldoorn. Het begon op de zaterdag met onze eerste atleten op de 400m, Febora Ridder liep knap een seconde onder haar beste tijd, maar werd helaas gediskwalificeerd.

Hidde Zeestraten liep daarna een persoonlijk record (PR) van 53,85”. Daarna gingen de series van de 1500m van start met als eerst bij de Jongens Junioren B, Kick Castricum. Castricum liep een nieuw PR van 4’23,97”. Hiermee heeft hij zich helaas niet voor de finale weten te plaatsen.

 

Bij de Junioren A liepen Koen Grandiek en Tijmen Hoedjes beide in de 2e serie. Grandiek liep een tijdje op kop, maar wist dit helaas niet vol te houden en werd uiteindelijk 5e met een tijd van 4’17,84”, waarmee hij als tijd-snelste doorging naar de finale de volgende dag. Hoedjes wist dit helaas niet te bewerkstelligen.

 

Later op de middag was het de beurt aan de meisjes 800m. Ilse Kamphuis werd 3e in de eerste serie met een tijd van 2’22,07”. Hiermee bemachtigde zij als tijd-snelste een finaleplaats.

Daarna traden de jongens aan op dezelfde afstand. Noah Baltus liep als favoriet een sterke race en won zijn serie. Dit verzekerde hem van een finaleplaats op de zondag.

 

Welgeteld 5 TDR-atleten namen deel aan de 800m voor jongens A. Van de 5 atleten behoren er 3 tot de TDR-jeugd. Hugo Roelofsen en Mats Heine liepen in de eerste serie, Roelofsen werd 2e, achter Brian Versluis die bij TDR-team loopt. Met een tijd van 1’59,48” kwam hij net een paar tiende te kort voor een finaleplaats. Heine werd in deze zelfde serie 4e met een tijd van 2’03,29”. Daarna won de TDR-team-atleet Jens van Gelderen overtuigend zijn serie in 1’58,10”. In de vierde en laatste serie op deze afstand liep Timo Stegink van TDR-jeugd. Hij werd 2e in de serie met een tijd van 1’58,50” en bemachtigde hiermee als tijd-snelste een plaats in de finale.

 

Zondag

De dag begon vroeg voor de meisjes B op de 200m. Lotte Poelman werd 6e in haar serie in een tijd van 29,10”.

 

Daarna werd er gestreden op diverse finales waaronder de 1500m waarin Grandiek deelnam. Grandiek kon helaas zijn stunt van vorig jaar niet herhalen en werd 9e in een sterke race waarin zelfs de 2e tijd allertijden is gelopen door een TDR-team-atleet. Bram Anderiessen liep in zijn eentje naar het goud in een tijd van 3’47”83. Grandiek kwam tot een tijd van 4’15”35.

 

Toen was het de beurt aan onze 800m atleten. Allereerst de jongens B, met Baltus als kanshebber voor het zilver wist hij wat hem te doen stond en liep ondanks wat pijntjes naar een super 2e plek achter TDR Team-atleet Djoao Lobles. Baltus liep een knappe tijd van 1’59”68.

 

Daarna de meisjes A met Kamphuis, die gister nog als 3e in haar serie doorging naar de finale, liep vandaag een ijzersterke race waarin ze lang op kop heeft gelopen. Door haar sterke mentaliteit wist Kamphuis een prachtige bronzen medaille binnen te slepen. Dit terwijl ze dit jaar pas voor het eerst bij deze leeftijdscategorie zit.

 

Als laatste op deze succesvolle zondag, kwam Stegink uit in de jongens A finale 800m. Hij heeft gestreden voor wat hij waard was en is uiteindelijk in een nieuw PR van 1’57,54” 5e geworden.

 

In totaal 6 medailles voor Team Distance Runners waarvan 2 behaald door de atleten van TDR-jeugd.

Foto: Mats Heine tijdens de 800 meter


 
www.avcastricum.nl
Dinsdag 31 maart ontvingen wij het trieste bericht dat ons AVC-lid Raquel Pereira is overleden. Veel te vroeg en met nog zoveel wil om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven