Nieuws

Crossfinale in Soest

18 maart 2018 door Annette IJzer
Zaterdag 17 maart streden onze jeugdatleten, samen met ruim duizend andere jeugdatleten uit de regio’s 1 t/m 5 (de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland), om de beste plaatsen in de districtsfinale van de Atletiekunie crosscompetitie. Maar liefst 28 jeugdatleten van AV Castricum waren hiervoor uitgenodigd op basis van hun goede prestaties in de drie voorronden. De organiserende vereniging AV Pijnenburg in Soest had een pittig parcours uitgezet, met mul zand, scherpe bochten en heuveltjes. Daarnaast hadden de atleten (én publiek) te maken met winterse omstandigheden en een werkelijk ijskoude noordoostenwind. Zowel de ploeg jongens junioren A/B (Koen Grandiek, Duncan Steenbakker, Timo Stegink en Kick Castricum) als Sepp Schulte (jongens pupil A2) stonden op de hoogste trede van het erepodium.

TDR Jeugd
De eerste start was voor de jongens junioren A en B. De jongens mochten vijf kilometer lopen. Noah Baltus, een getalenteerde B junior wist met een tijd van 16'24" de eerste plaats te pakken. Hiermee had Baltus wel een voorsprong van acht seconden gemaakt. Duncan Steenbakker wist een derde plek te bemachtigen en finishte, bij de junioren B, in een tijd van 16'50". Ook bij de junioren A vielen er prijzen voor de TDR jeugdatleten. Jens van Gelderen behaalde met een grote voorsprong de tweede plek in een tijd van 16'52". Koen Grandiek finishte hierachter en verzegelde zijn derde plek in een tijd van 17'12". De jongens van AV Castricum wisten nog een eerste plek te pakken bij het ploegenklassement. Naast Duncan Steenbakker en Koen Grandiek liepen ook Timo Stegink en Kick Castricum mee in de ploeg (zie foto bovenaan). Timo Stegink behaalde in een spannende strijd de zevende plek bij de junioren A in een tijd van 17'34". Kick Castricum behaalde als B-junior een dertiende plek in een tijd van 18'39".

De meiden junioren A en B kregen daarna de kans om te presteren. De drie kilometer lange wedstrijd was een uitdaging voor de atleten. Er werd ondanks het mulle zand zeer snel gestart, maar Mariska Poel liet zich niet kennen en liep mee in de kopgroep. De spanning was groot door de sterke concurrentie maar Mariska hield vol en wist in een tijd van 11’37” een vijfde plek te bemachtigen. Cheryl Konijn was de volgende TDR jeugdatleet die de finish bereikte. Met een kleine voorsprong op Noa Zoon liep Cheryl in een tijd van 12'21". Hiermee behaalde Cheryl de zesde plaats. Noa kwam binnen op de zevende plaats in een tijd van 12'28".

Al met al een fraai afsluiting van het crossseizoen, waarna het vizier weer op het baanseizoen gericht kan worden.

CD Junioren
Bij de junioren meisjes C waren onze ogen gericht op Pipp Pauzenga. Stoer en in korte broek trotseerde zij de kou. Ze eindigde op een prima 22e plaats. Bij de meisjes junioren D2 stonden Franka Holland en Cynthia Huis in ‘t Veld aan de start. Franka ging voor een top-10 klassering, en dat lukte. Franka was dan ook meer dan tevreden met haar 8e plaats in het loopgeweld waar de toppers van drie provincies samenkomen. Cynthia hield zich prima staande en werd 28e van de 48 atletes. Rens Denneman liep naar een 50e plaats bij de jongens junioren D1. Bo de Wilde en Deirdre Groot hielden de eer voor AVC hoog bij de meisjes junioren D1. Deirdre werd netjes 41e, en Bo 43e. Trainsters Maria en Janine zijn supertrots op hun kanjers!

Pupillen
Vervolgens ging in de middag het programma verder met de pupillen van trainers Sten en Lucas. De jongens pupillen C Kjell Oudegeest en Liam Verduin liepen mooi samen op, dat leek deze jongens de beste oplossing gezien de barre weersomstandigheden. Blij kwamen ze op een 53e en 56e plaats over de finish. Deze crossfinale was een hele ervaring voor onze jonge pupillen.

De meisjes pupillen C Noa Popot, Sara de Waard en Robyn Besselink hadden zich als heuse meidenploeg geplaatst voor deze finale. Hulpouder Francois zorgde voor de juiste warming-up en de teamspirit. Noa kwam als eerste over de finish. Zij liep de 1000 meter in 5’12” en werd 19e. Een seconde later snelde Sara ook al over de finish. Met Robyn in 5'30" was dit meidenteam weer compleet.

Ook de jongens pupillen B stonden als team in de finale. In deze categorie deden maar liefst 91 atleten mee, en het niveau was enorm hoog. Jari Knaapen was de eerste AVC’er, op een 46e plek. Zijn atletiekvriendje Samuel Möhlmann kwam er gauw achteraan op de 49e plek. Sam Glorie werd 61e in deze regiofinale. Noah Beentjes was goed te herkennen met zijn gele Minions-muts en werd 78e. En met Mats Venselaar - die eigenlijk een sprinter is waardoor het extra knap is dat hij zich geplaatst heeft voor de finale - op de 80e plek waren onze jongens allemaal binnen.

Bij de jongens pupillen A1 liet Melle Bernhard grote klasse zien door een top-10 klassering te lopen. Met een 7e plek behoort hij tot de snelste lopers uit onze regio. Een knappe prestatie Melle! Noud van Saase had de avond voor de wedstrijd wat last van gezonde spanning. Dat hoort erbij Noud, en maakt je klaar voor een goede prestatie. Noud liep de 1500 meter in 7’04” en werd 71e. En hoewel Koen Spelbos meer een sprinter is dan een lange afstandloper, mocht ook hij van start in Soest. Koen eindigde als 77e van de 85 atleetjes.

De dag eindigde de jongens pupillen A2 Sepp Schulte en Mike Osendarp. Het hoogste podium kleurde oranje, want Sepp werd winnaar van de Regiofinale 2018! Sepp vertelt: “Na 400 meter dacht ik, ik kan die voorste loper wel inhalen want het gaat nu even niet zo heel hard.” Vervolgens heeft Sepp tot aan de finish solo op kop gelopen. Zijn tijd op de 1500 meter was 5’22”, een snelheid van maar liefst 16,77 km/uur. Maar Sepp stond niet alleen aan de start, want ook Mike vertegenwoordigde AVC. Hij deed dit echt supergoed met een 42e plaats van de 85 deelnemers.

Als blijk van waardering voor het halen van de finale hebben de kinderen namens het AVC bestuur en de trainers een chocoladepaashaas gekregen. Trainers Sten en Lucas deelden ze uit bij de finish. De paashaas had een medaille om z'n nek, met daarop de tekst "Gefeliciteerd met het halen van de finale. Jullie zijn toppers!" Er was één paashaas over…deze hebben Sten en Lucas onderweg aan een vrijwilligster gegeven, die de hele dag in de ijzige kou in het bos had gestaan om alle atleten een mooie atletiekdag te bezorgen. Ze was heel erg blij met dit gebaar.

Het was een leuke en sportieve dag. Alle trainers zijn dan ook heel trots op alle junioren en pupillen die meegedaan hebben aan deze finale!

Voor foto’s (pupillen en CD junioren) zie onderaan dit bericht.
Nog meer foto's van Dennis (CD junioren) klik hier.

Kijk op www.tigch.nl voor de uitslagen en klassementen. De uitslagen van het individuele klassement zijn al te vinden op www.uitslagen.nl

Op naar het nieuwe seizoen, met weer leuke en gezellige wedstrijden tijdens de zomercompetitie. De trainers hebben er nu al zin in!
2018-03-18

Cross finale Soest 17 maart 2018

Op donderdag 18 april 2024 vindt om 20.00 uur de Algemene ledenvergadering plaats. Het bestuur nodigt alle leden, trainers, ouders van… Meer >

Een aantal leden van onze vereniging doet mee aan de Triatlon Castricum. Wellicht zijn er ook leden die het leuk vinden om te gaan… Meer >