Nieuws

CD junioren competitie in Amsterdam

16 april 2018 door Maria Sofan
www.avcastricum.nl
Trainster Maria Sofan schreef het volgende verslag over de eerste wedstrijd van de juniorencompetitie op zaterdag 14 april in Amsterdam-Noord:

Op zaterdag 14 april 2018 werd de 1e competitiewedstrijd voor CD junioren gehouden in Amsterdam-Noord. Samen met Janine was ik vroeg in Amsterdam-Noord en hadden we nog even tijd om de startnummers op te halen en de AVC-tent op te zetten. De wedstrijd startte met het meest spannende onderdeel: de estafettes. Als eerste gingen de meisjes junioren D van start, de vier wissels gingen prima en de atleten (Bente, Iris, Lisa en Lenneke) eindigden uiteindelijk als 8e met een tijd van 38,94 seconden.

 

Bij de jongens junioren D hebben hadden we helaas geen estafetteploeg, want Hessel is geblesseerd en Sem heeft zijn arm gebroken. Liam en Rens waren onze overgebleven kanjers bij speerwerpen (Rens knap 7e met 20,38 meter en Liam 7,49 meter) en ook bij kogelstoten (Rens 5,58 meter en Liam 4,97 meter). Liam ging bovendien hoogspringen (1,15 meter) en Rens verspringen (3,43 meter). Met de bij elkaar gesprokkelde puntjes zijn deze jongens op de 11e plaats geëindigd als team, en dat is niet eens als laatste. Toppers zijn jullie!

 

De ploeg meisjes junioren C bestond uit Bernou, Lisa, Mathilda en Pipp, en deze ploeg werd aangevuld met twee sterke D2-juniores Cynthia en Franka. De estafette (4x80 meter) ging uitstekend, de 45,31 seconden van Bernou, Franka, Mathilda en Pipp was goed voor de 4e plaats.

 

Verder de wedstrijd verliep rustig, en samen met Dennis (als bijna professioneel fotograaf) en Janine konden we de kinderen goed bij de onderdelen helpen. Voor een groot deel van de atleten was het de eerste wedstrijd als junior (met een aantal nieuwe onderdelen zoals speerwerpen), waardoor ze een persoonlijk record konden scoren.

 

De mooiste prestatie van de dag was toch wel van Mathilda; een 1e plaats bij het hoogspringen met 1,45 meter. Verder liep Mathilda 17,73 seconden op 80 m horden. Bernou deed 11,94 over de 80 meter, en zij stootte de kogel naar 6,12 meter. Cynthia liep 13,20 seconden over de 80 meter en 2.54,48 minuten op de 800 meter. Franka liep een hele snelle 800 meter in 2.38,83 en sprong 4,04 meter ver. Pipp liep de 800 meter in 2.44,86, en wierp de discus wel 19,74 meter.

 

Bij de meisjes junioren D wist Bente 3,26 meter ver te springen. Bo kwam tot 1,10 meter bij het hoogspringen. Deirdre deed 3.48,21 over de 1000 meter, en 9,72 sec over de 60 meter. Eline kwam tot 9,69 meter met speerwerpen. Famke ging heel stoer over de 60 meter horden in 16,68 seconden. Iris liep de 1000 meter in 3.49,14 minuten, met op het einde met een mooie sprintje tegen Deirdre.

 

Lenneke ging discuswerpen, en haalde een afstand van 12,24 meter. Lisa kwam tot 2,97 meter bij het verspringen. Dania Klaver stootte de 2 kg zware kogel naar 5,25 meter. Sophie tot slotte had een mooie worp van 10,12 meter bij discuswerpen.

 

Alle atleten hebben heel erg hun best gedaan, en we kunnen spreken van een goed geslaagde dag. Het was mooi om te zien dat iedereen elkaar aanmoedigde en de atleten elkaar door dik en dun steunden. Zeker ook grote dank aan de aanwezige ouders voor hun waardevolle hulp en support.

 

Tot volgende keer, op 19 mei in Assendelft voor de 2e competitiewedstrijd. We hopen dat jullie er allemaal weer bij zijn!

 

Janine, Dennis & Maria

Voor alle foto's van Dennis, klik hier.
Voor alle uitslagen, klik hier.

 

 


 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beer Cas woont in het AVC clubhuis en gaat graag als mascottebeer met de pupillen mee naar wedstrijden. Als een pupil een prijs… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven