Nieuws

Polsstokver en hurkhoog op Athletics Champs wedstrijd in Santpoort

13 mei 2018
www.avcastricum.nl
Zaterdag 12 mei vond de eerste Athletics Champs van dit jaar plaats bij AV Suomi in Santpoort. AV Castricum was deze laatste zaterdag van de meivakantie vertegenwoordigd met 9 pupillen. Op het wedstrijdprogramma stonden 6 leuke atletiekonderdelen.

Melle zat als pupil A1 in team 01 rood met als begeleider/jurylid trainer Lucas. Hij sprong voor het eerst hoog op een wedstrijd, nét over de 1 meter! Hij mocht in deze categorie ook kogelstoten, 60 meter horden lopen, een nerf zover mogelijk werpen (vortex), polsstokverspringen (3,90 meter) en in 6 minuten zover mogelijk rennen. Met deze duurloop haalde hij tot 1525 meter de verste afstand! Zijn team eindigde van de 4 teams op de tweede plek.

Wout, Sven, Noah, Mats, Maartje, Liam, Heidi en Elin (pupillen B en C) zaten gezellig met z'n allen in Team 13 rood met Thomas als begeleider/jurylid.
De 40 meter horden werd door Noah en Mats net onder de 8 seconden gelopen (7,9 sec) en Heidi, Elin en Maartje liepen deze race alledrie afgerond in een mooie 8,5 seconden. Wout gooide met het onderdeel vortex 'de nerf' heel ver, wel naar de 20 meter! Sven slingerde de band met het onderdeel slingeren naar 7,5 meter, erg knap! De 40 meter werd heel snel gelopen door Mats in 7,1 seconde. Maartje en Liam sprongen het hoogst met de hurksprong in de verspringbak: 80 centimeter! Ook Elin en Heidi sprongen wel 75 centimeter hoog. Met de duurloop moesten deze pupillen zo ver mogelijk rennen in 4 minuten tijd. Dat deden ze super! Elin, Heidi, Mats en Noah kwamen tot 900 meter en Wout vlak daarachter tot 850 meter. Dit team werd eerste op de meerkamp pupil B/C/mini!

Het was een gezellige wedstrijd met mooi zomerweer, een traktatie van Sven voor zijn verjaardag, een gratis ijsje van AV Suomi en een diploma als afsluiting.

De volgende Athletics Champs wordt georganiseerd op 9 juni a.s. bij AV Zaanland. We hopen dat veel pupillen zich zullen inschrijven, want dit zijn leuke, sportieve wedstrijdjes, waar je goed kan oefenen op leuke onderdelen! Op 23 juni organiseren we bovendien een Athletics Champs wedstrijd bij AV Castricum, op zaterdagochtend tijdens de pupillentraining. In plaats van trainen gaan we hier met alle pupillen aan meedoen! Schrijf je 'm vast in je agenda (einde ca. 13.00 uur)?

Voor alle mooie foto's van Cor en Lotte, klik hier.
Uitslagen zijn hier te vinen.

Dit artikel is geschreven door Lotte de Bie (moeder van Melle en Elin)
 
www.avcastricum.nl
In het Heemskerkerduin wordt ieder jaar één van de leukste en meest ontspannen loopjes van de regio georganiseerd, de Kassencross.… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Op vrijdag 1 september zijn de AVC-leden Sergio Felter en Inge de Jong getrouwd. Ze hadden al een geregistreerd partnerschap, maar… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Op zondag 8 sept. 2019 organiseerde het bestuur van AV Castricum (Joop Beentjes, Iain Taylor, Ronald Schram, Paula Vrolijk en Margreet… Meer >
 
www.avcastricum.nl

Pupillenkamp - Wat een feest!

13 september 2019
We kijken terug op een geslaagd AVC-kamp. Hoe kan het ook anders? Maar liefst 67 enthousiaste deelnemertjes hadden er al tijden naar… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven