Nieuws

TDR: De kop is eraf tijdens de Ter Specke Bokaal

27 mei 2018
www.avcastricum.nl
LISSE – Vorig weekend stond in het teken van de Ter Specke Bokaal. Na een geslaagd trainingskamp in het zonnige Portugal mochten de atleten eindelijk het baanseizoen aftrappen. De atleten kwamen uit op de 400 meter, de 800 meter en de 1500 meter waarbij er flink wat persoonlijke records zijn gelopen. Dat belooft wat voor de rest van het baanseizoen!

Anderiessen trekt aan het langste eind
In de tweede serie 800 meter mannen stonden maar liefst drie TDR-atleten aan de start. Bram Anderiessen bouwde zijn race voorzichtig op en schoof de laatste ronde naar voren. De atletenhuisbewoner trok de laatste 100 meter de gaskraan volledig open en won zijn serie in een nieuw persoonlijk record van 1’51,14. “Het was een degelijke eerste race, aankomend seizoen hoop ik nog wat meer van mijn persoonlijk record af te snoepen”, aldus een opgetogen Anderiessen. Achter Anderiessen was het AVC-lid Ryan Clarke die derde werd in 1’52,11. Joeri Slagter werd vierde in de serie met een tijd van 1’52,49.

In de derde serie 800 meter mannen stond Jurjen Polderman aan de start. De 1500 meter loper werd derde in een tijd van 1’55,62.
 

Ummels wint met overmacht
Bij de eerste serie 800 meter vrouwen was het Britt Ummels die namens TDR aan de start stond. Ummels kwam na de eerste ronde door op een vierde plek. In de laatste 200 meter weet ze zich vrij te breken van te concurrentie en finisht ze in een nieuw persoonlijk record van 2’07,38. Ummels: “Ik ben heel blij dat ik mijn doel heb behaald en mijn oude persoonlijk record, wat nog stond sinds 2014, heb verbroken. Dit geeft veel vertrouwen.”
 

Lobles loopt sterke 400 meter
Op de 400 meter was het Djoao Lobles die zich klaar moest maken in de startblokken. De Heldenaar ging voortvarend van start en wist goed om te gaan met de winderige omstandigheden. Lobles: “Er stond veel wind. Na 200 meter kwam ik door in 23,67 maar de laatste 80 meter ging ik spartelen”. Lobles werd 3de in zijn serie en liep een nieuw persoonlijk record van 49,74. Jens van Gelderen kwam in zijn serie tot 51,91.
 

Een sprintnummer voor De Vries
“De komende periode staat in het teken van snelheid”, vertelt Edwin de Vries. De 25-jarige atleet uit Overveen is slechts zes weken hersteld van de Rotterdam Marathon en stond alweer aan de start van de 1500 meter. “Het was een leuke wedstrijd om te doen. Het tempo lag laag en de laatste 500 meter besloot ik om mijn eindsprint al in te zetten. De laatste 120 meter kwamen er nog twee atleten over mij heen. Het is voor mij de eerste wedstrijd van het baanseizoen en ik kijk nu al uit naar de volgende”, aldus een tevreden De Vries. De volgende wedstrijd voor de TDR- atleet is zaterdag 26 mei tijdens de IFAM in Oordegem. Hij komt net als vele andere TDR-atleten in actie.
 

Zie ook: http://teamdistancerunners.nl/ 

 


 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beer Cas woont in het AVC clubhuis en gaat graag als mascottebeer met de pupillen mee naar wedstrijden. Als een pupil een prijs… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Heel Nederland en de hele wereld maakt een hele bijzondere tijd met veel onzekerheden en beperkingen door. Dit heeft dagelijks effect… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven