Parnassia Groep Cross

Op zondag 1 maart 2020 organiseert AV Castricum samen met Parnassia Groep voor de vier keer een hardloopcross. Dit sportieve hardloopevenement was een langgekoesterde wens van Parnassia, onderdeel van Parnassia Groep, die onder andere voortkomt uit de running therapie voor patiënten. 

Wedstrijdverslagen van twee eerdere edities zijn hier te lezen: 
17 maart 2019
18 maart 2018 
 

Bewegen
Door te gaan bewegen verbetert niet alleen de lichamelijke conditie, het sporten heeft ook nog eens een positieve invloed op de manier van denken en doen. Bij psychische problemen kan bewegen helpen sombere gedachten om te zetten naar een vrolijkere kijk op de dingen.
 

Parnassia Groep cross
Jong en oud, van beginner tot wedstrijdloper, iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau. Een sportieve prestatie kan namelijk iedereen een geweldige gevoel geven. Het parcours van deze nieuwe cross loopt over het landgoed Duin en Bosch, de deelnemers lopen een prachtige en afwisselende route door de natuur. Start en finish zijn op de atletiekbaan aan de Zeeweg 4 in Castricum. De afstanden die je kunt lopen zijn 2,5 km, 4 km en 10 km.

Jeugd
Kinderen vanaf 5 jaar kunnen meedoen aan de speciale jeugdloop over 2,5 km, zij lopen een leuk parcours met spannende bospaadjes. Ouders kunnen met hun kinderen meelopen (zij mogen zich wel inschrijven om verwarring bij de uitslagverwerking te voorkomen). De wat oudere jeugd kan kiezen tussen 2,5 km of 4 km. 

Tijdstip:

  • lopers voor de 2,5 en 4,1 km starten om 10.15 uur.
  • lopers voor de 10 km starten om 10.50 uur.  

 

Inschrijftarieven

 

Voorinschrijving

Na-inschrijving

2,5 km en 4,1 km

€ 3,-

€ 4,-

10 km

€ 6,- 

€ 7,50


Prijzen
Er zijn prijzen in natura te winnen. 

Sfeerimpressie van de Parnassia Groep CrossParcours:
Bekijk de route van de 2,5 km: Parcours 2,5 km
Bekijk de route van de 4,1 km: Parcours 4,1 km
Bekijk de route van de 10 km: Parcours 10 km

Inschrijven:
Klik hier om direct in te schrijven. Voorinschrijven kan tot vrijdag 28 februari 24.00 uur. Op de wedstrijddag kan ook tot een half uur voor de start ingeschreven worden (in het clubhuis van AV Castricum). 
Terug naar boven