Parnassia Groep Cross

Op zondag 17 maart 2019 organiseert AV Castricum samen met Parnassia Groep voor de derde keer een hardloopcross. Dit sportieve hardloopevenement was een langgekoesterde wens van ggz-instelling Dijk en Duin, onderdeel van Parnassia Groep, die onder andere voortkomt uit de running therapie voor patiënten van Dijk en Duin. De edities van 2017 en 2018 waren zo’n succes, dat een derde editie niet kon uitblijven.

Een wedstrijdverslag van voorgaande edities is te lezen bij de nieuwsberichten op deze website.
 

Bewegen
Door te gaan bewegen verbetert niet alleen de lichamelijke conditie, het sporten heeft ook nog eens een positieve invloed op de manier van denken en doen. Bij psychische problemen kan bewegen helpen sombere gedachten om te zetten naar een vrolijkere kijk op de dingen.
 

Parnassia Groep cross
Jong en oud, van beginner tot wedstrijdloper, iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau. Een sportieve prestatie kan namelijk iedereen een geweldige gevoel geven. Het parcours van deze nieuwe cross loopt over het landgoed Duin en Bosch, de deelnemers lopen een prachtige en afwisselende route door de natuur. Start en finish zijn op de atletiekbaan aan de Zeeweg 4 in Castricum. De afstanden die je kunt lopen zijn 2 km, 4 km en 8 km.

Jeugd
Kinderen van 5 tot circa 12 jaar kunnen meedoen aan de speciale jeugdloop over 2 km, zij lopen een leuk parcours met spannende bospaadjes. Ouders kunnen met hun kinderen meelopen (zij mogen zich wel inschrijven om verwarring bij de uitslagverwerking te voorkomen). Jeugd vanaf 12 jaar kan kiezen tussen de 4 km of de 8 km.

Tijdstip:

  • lopers voor de 2 en 4 km starten om 10.15 uur.
  • lopers voor de 8 km starten om 10.45 uur.  

 

Inschrijftarieven

 

Voorinschrijving

Na-inschrijving

2 km en 4 km

€ 3,-

€ 4,-

8 km

€ 4,- 

€ 5,-


Prijzen
Er zijn prijzen in natura te winnen. 

Sfeerimpressie van de Parnassia Groep Cross

Logo Parnassia Groep


Parcours:
Bekijk de route van de 2,5 km: Parcours 2,5 km
Bekijk de route van de 4,1 km: Parcours 4,1 km
Bekijk de route van de 10 km: Parcours 10 km
Terug naar boven