Kalender

1 mrt 2020 10:15
AV Castricum Parnassia Groep Cross
Op zondag 1 maart 2020 organiseert AV Castricum samen met Parnassia Groep voor de vierde keer een hardloopcross. 
 
2 mrt 2020
Clubhuis AV Castricum Jurycursus
Vrijwilligers gezocht!
Bij alle wedstrijden heb je juryleden nodig; mensen die er voor zorgen dat de atleten hun wedstrijden kunnen doen. Een wedstrijd kan niet gehouden worden zonder vrijwilligers. Taken van de juryleden zijn bijvoorbeeld meten bij verspringen, uitslagen noteren bij hoogspringen tot aan het noteren van aankomstvolgordes bij de lange afstanden.

Als we met pupillen of junioren naar competitiewedstrijden bij andere verenigingen gaan zijn we verplicht een jurylid mee te nemen. Het is fijn als deze taak verdeeld kan worden over een aantal ouders, zodat de trainers zich tijdens de wedstrijden kunnen richten op begeleiding van de kinderen.

Wat levert dit voor je op?
Veel meer plezier in atletiek door weten wat de regels zijn en vooral het bijdragen aan vrolijke gezichten van blije atleten. En door jouw hulp kunnen we bij AVC pupillen- en junioren wedstrijden blijven organiseren. Je leert de kinderen kennen en ziet wat er allemaal bij een wedstrijd komt kijken, en je maakt veel persoonlijke records van heel dichtbij mee (ook die van je eigen kinderen). Of je staat zomaar met je neus bovenop een Nederlands Record, zoals het speerwerprecord van Thomas van Ophem.

Met hoe meer juryleden we zijn, des te kleiner is de taak per jurylid en gaat het slechts om een paar uurtjes per wedstrijd! De jurycursus vindt plaats op vier avonden in de maanden maart en april. Er hoeft geen examen te worden gedaan. De cursus wordt gegeven door Ton Moes en Oscar Wokke. Het grootste deel van de cursus bestaat uit praktijk, buiten op onze atletiekbaan.

Na het voltooien van de cursus kun je worden ingezet bij wedstrijden. Vooraf aan het seizoen krijg je van de wedstrijdorganisatie een mail met data van wedstrijden die bij AVC worden gehouden. Je kunt zelf opgeven wanneer je een wedstrijd wilt jureren, en hoeveel uur. Het aantal wedstrijden is dus niet aan een minimum of maximum gebonden. Ga je als ouder mee naar een pupillen- of juniorencompetitiewedstrijd, dan kun je gevraagd worden een dag of dagdeel te jureren.

Alle AVC'ers, ouders van pupillen, ouders van junioren, opa's en oma's, junioren vanaf 16 jaar; iedereen kan meedoen!

Data: 
Maandagavond 2 maart
Maandagavond 16 maart
Maandagavond 30 maart 
Maandagavond 20 april

Tijd:
19.30 uur tot ca. 21.30 uur

Locatie:
Clubhuis AV Castricum, Zeeweg 4, Castricum. Aanvang 19.30 uur

Aanmelden:
Aanmelden kan via deze pagina 
 
7 mrt 2020 09:30
Clubhuis AV Castricum Start to Run-cursus (voor beginnende hardlopers)
Het Yakult Start to Run programma is door de Atletiekunie opgezet om beginnende lopers en loopsters te begeleiden. Na zeven weken trainen, kun je 25 minuten aaneengesloten hardlopen in je eigen tempo. De trainers Monique van Wijngaarden en Piet-Hein Twisk begeleiden en coachen de deelnemers aan dit programma. Zij doen dit al enkele jaren met veel plezier. Ze geven de Start to run-deelnemers tips over onder andere loophouding- en techniek.
 
7 mrt 2020
Camping Bakkum Finale Jeugdcrosskampioenschap 2020
 
16 apr 2020 20:00
Clubhuis AV Castricum Algemene Ledenvergadering AV Castricum

 

Op donderdag 16 april 2020 vindt om 20.00 uur de Algemene ledenvergadering plaats, inclusief huldiging van alle leden die een clubrecord hebben verbeterd in 2019.

Het bestuur van AV Castricum nodigt alle leden, trainers, ouders van pupillen en ouders van junioren van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Jaarverslag
Het financieel jaarverslag 2019 inclusief de begroting 2020 zal op de avond van de Algemene ledenvergadering beschikbaar zijn; deze kunnen opgevraagd worden bij Iain Taylor, penningmeester van AV Castricum via penningmeester@avcastricum.nl. Vanaf 1 april zijn deze stukken beschikbaar.

Voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering vindt de vergadering plaats van de Vrienden van AVC. Hiervoor worden de Vrienden apart uitgenodigd.

 
 
16 apr 2020 19:00
Clubhuis AV Castricum Ledenvergadering Vrienden van AVC
 
18 apr 2020
AVC Junioren CD competitiewedstrijd
Tijdschema volgt
 
4 mei 2020 21:00
van Wageningen naar Castricum Bevrijdingsvuurestafette 2020: van Wageningen naar Castricum
Om ons op 5 mei solidair te verklaren met allen die voor onze vrijheid strijden en hebben gestreden, doet AVCastricum mee met de Bevrijdingsvuurestafette. 
 
Terug naar boven