DeelnemersEgmondstage

Frank Jan Borst

Wanneer ben je begonnen met de Egmond Stage?
In augustus 2017 ben ik begonnen met de Egmondstage bij AVC. In het voorjaar van 2015 had ik bij AVC al een start-to-run clinic gedaan. Na afloop daarvan ben ik zelf blijven lopen. Samen met vrienden de Berenloop gedaan op Terschelling; zij -ervaren lopers- de halve of hele marathon, ik de 5 kilometer. Na deze eerste ‘wedstrijd’ ooit had ik de smaak wel te pakken en ben ik blijven lopen. Ongeveer twee keer per week de deur uit, een rondje door de buurt of in het duingebied.

Met welk doel ben je begonnen?
In 2016 en 2017 heb ik ook een aantal tien kilometers (Egmond, Schoorl, Terschelling), de halve Dam-tot-Dam, en een aantal AVC bos- en duinloopjes gedaan. Veel progressie maakte ik echter niet meer en je zelf elke keer motiveren om de deur weer uit te gaan valt ook niet mee. Maar toch, mijn ambitie groeide... het leek me erg leuk om een keer een halve marathon te lopen. In augustus 2017 las ik de aankondiging van de Egmondstage in het nieuwsblad van Castricum. Dat was wat ik nodig had! Samen met ‘soortgenoten’ in zo’n 4 maanden gericht trainen voor een halve marathon.

Hoe werd je door trainer Ari Smit begeleid richting de Egmond halve marathon?
Op de maandag- en woensdagavonden en zaterdagochtend biedt trainer Ari Smit een gevarieerd programma: langzame duurlopen, tempotraining, interval en snellere duurlopen, het zit er allemaal bij. In de winter op de baan van AVC en op straat, de andere delen van het jaar in ons prachtige bos- en duingebied. De gerichte training van Ari heeft me veel geholpen; in januari heb ik in Egmond mijn eerste halve marathon ooit gelopen, in een tijd van 2.08. Een maandje later in Schoorl lukte het zelfs om net binnen de twee uur te finishen. Inmiddels was ik zo enthousiast dat ik na de Egmondstage lid ben geworden van AV Castricum. En door ben blijven trainen met de loopgroep van Ari; een gezellige groep waar mensen van verschillende niveaus op een fijne manier samen aan het lopen zijn. Voor mij werkt het motiverend. Ja, het voelt wel eens erg vroeg, zaterdagochtend om 9.15 uur beginnen met trainen, maar de bevrediging na afloop is onbetaalbaar.
In januari 2019 heb ik ook Egmond net binnen de 2 uur gelopen; daarna wat lopen sukkelen met blessures, maar nu in juli de draad weer opgepakt.

Wil je de volgende editie van Egmond weer lopen en was is dan je doel?
Op het moment train ik ongeveer twee keer per week, maar dat hoop ik weer op te voeren naar drie keer. Nu dan toch echt op naar de halve marathon van Terschelling komend november en in januari 2020 voor de derde keer de halve van Egmond. Eens kijken of er nog progressie zit in mijn tijd. Veel zin in! 


  

Sacha Miettinen

Wanneer ben je begonnen met de Egmond Stage?

Ik ben in 2016 (september) begonnen met de Egmond stage voor de Halve Marathon van 2017. Ik zag het artikel destijds in de krant staan en wist meteen dat dat was wat ik wilde gaan doen. Ik had in 2015 al een keer de Halve van Egmond gelopen maar wegens overtrainen heb ik bijna een jaar met kuitblessures gekampt waardoor ik de 2016 editie niet mee kon lopen. Ik wilde heel graag nog een keer meedoen met de Halve van Egmond maar dan wel onder de deskundige begeleiding van een trainer!

 

Met welk doel ben je begonnen?

Mijn doel om mee te trainen in 2016 was om de Halve Marathon van Egmond blessurevrij uit te kunnen lopen en dat is onder goede begeleiding van AVC-trainer Ari Smit gelukt! Het heeft me ook aangezet om me regelmatig in te schrijven voor andere loopjes zoals de Halve Marathon van Texel en  Schoorl of de Zandvoort Circuit Run en andere loopevenementen (zoals de Dam tot Damloop en de 7-Heuvelenloop).

 

Hoe werd je door de trainer Ari Smit begeleid richting de Egmond Halve marathon?

Ik heb de trainingen als zeer positief ervaren. De afwisseling van de 3 wekelijkse trainingen (duurloop, interval en combinatie van beide) is heel leuk en je merkt dat je conditie erop vooruit gaat. Daarnaast is het lopen in een groep ook heel gezellig en stimulerend. Er zijn altijd genoeg lopers aanwezig waarbij je met je eigen tempo kunt aansluiten. Ari weet je ook goed to motiveren ‘to go the extra mile’ tijdens de trainingen. Het is mij zelfs zo goed bevallen dat ik lid ben geworden van de atletiekvereniging Castricum.

 

Wil je de volgende editie van Egmond weer lopen en was is dan je doel?

Ik heb me al ingeschreven voor de 2019 editie waar ik naar uitkijk en waar ik voor train! Mijn doel is wederom de loop blessure vrij uit te lopen.  Een ieder die altijd al de Halve Marathon van Egmond heeft willen lopen en dan graag onder begeleiding, raad ik aan om zich aan te melden. Het is echt heel leuk om met een groep ergens naar toe te werken. De ‘day-after’ de Halve marathon van Egmond wordt er altijd een buffet georganiseerd in het AVC clubgebouw ter afsluiting van de stage en om je ervaringen te delen met mede-lopers.

Lees meer over de Egmond stage die start op woensdag 4 sept. 2019

Lees het artikel over de Egmond After-party in jan. 2018
Lees het artikel over de start van de Egmond stage in aug. 2018

 

Terug naar boven