We verwachten van je dat je in ieder geval mee doet met de zomer- en wintercompetitie. Dit zijn officiële wedstrijden van de Atletiekunie die door een vereniging georganiseerd worden. Je kunt je individueel of als ploeg plaatsen voor een finalewedstrijd. Er gaan naar de wedstrijden altijd trainers mee voor de juiste begeleiding.
Daarnaast zoekt de vereniging een paar extra wedstrijden uit waar je eventueel aan kunt deelnemen. In de zomer zijn dit baanwedstrijden, in de winter kunnen dit indoor wedstrijden of de AVC Strand- & Duinlopen zijn.

Zomercompetitie

In de zomerperiode (vanaf april-september) is er de zomercompetitie. Dit zijn drie wedstrijden op atletiekbanen. Deze wedstrijden zijn altijd op zaterdag van ongeveer 11.00 uur tot 16.00 uur. Iedere wedstrijd bestaat voor de pupillen uit een estafette, een meerkamp en de lange afstand. Aan de estafette kun je alleen meedoen als er in jouw categorie van AVC vier deelnemers zijn. Is dat niet het geval, dan kost dat je ploeg jammer genoeg punten. Junioren kunnen elk nummer apart kiezen waaraan ze mee willen doen.
 

De meerkamp voor de pupillen bestaat uit drie onderdelen: altijd sprint (40 of 60 meter), en daarbij verspringen, hoogspringen, balwerpen, of kogelstoten (hoogspringen en kogelstoten vanaf B-pupillen). Aan het eind van de wedstrijd kun je eventueel meedoen aan een lange afstand (een 600 of 1.000 meter). Er is bij elke wedstrijd een prijsuitreiking voor zowel de meerkamp als de lange afstand. Iedereen krijgt een prestatiekaart waarop je uitslagen van die dag staan vermeld. De beste drie per categorie krijgen meestal een beker of medaille. Na deze drie wedstrijden bepaalt de Atletiekunie, op basis van de geleverde prestaties, welke ploegen en welke individuele atleten naar de finalewedstrijd mogen. Dat hoor je dan van je trainer.
 

Het is de bedoeling dat ieder lid meedoet met zowel de zomer- als de wintercompetitie. Lukt dit niet, overleg dan met de trainer. Met meer deelnemers heeft jouw groep (jouw categorie) meer kans om in de finale te komen. De uitslag kun je vinden bij de vereniging waar de wedstrijd was. Op www.tigch.nl kun je bovendien de uitslagen en klassementen terugvinden.
 

Hoe verloopt een zomercompetitiedag?
We proberen gezamenlijk vanaf de Brink in Castricum te vertrekken in zo min mogelijk auto’s. De ouders worden gevraagd om zo nu en dan een keertje te rijden. Ze kunnen dan gelijk een beetje helpen als ploegleider of helpen bij het jureren. Bij de club waar de wedstrijd is zorgt de trainer die meegaat voor een plek waar we elkaar tussen de onderdelen door treffen.

Iedere categorie heeft een eigen tijdschema. Het hele tijdschema van alle groepen heet de chronoloog. Hierop kun je zien hoe laat en waar je onderdelen starten. Reken er op dat je de hele dag bezig bent, ongeveer van 10.00 tot 16.00 uur.

 

Filmmaker en AVC lid Anton Visser maakte tijdens de Pupillen en Junioren CD wedstrijd van 11 september 2016 een leuk filmpje. Dit filmpje geeft een goede impressie hoe het er tijdens een wedstrijd aan toegaat. Klik hier om het filmpje te bekijken.
 

Wat moet ik meenemen naar een competitiedag?
Vier veiligheidsspeldjes voor je nummer, clubtenue (oranje AVC-shirt en een witte broek), lunchpakket, iets te drinken, warme kleding, het tijdschema (chronoloog), en natuurlijk je goede humeur. Eventueel een stoel, kleed, of windschermtentje.
 

Rugnummer
Bij de wedstrijd kun je het rugnummer ophalen bij je trainer. Bij bijna alle onderdelen speld je het nummer op je rug, maar bij loopnummers van meer dan 400 meter speld je het nummer op je buik. Het nummer moet tijdens de wedstrijd zichtbaar zijn voor de juryleden.
 

Verhindering
Mocht je onverhoopt niet mee kunnen doen, geef dit dan zo snel mogelijk door aan de trainer (liefst 2 weken voor de wedstrijd of nog eerder).

Wintercompetitie

In de winterperiode, in de periode november tot en met februari, zijn er drie crosscompetitie wedstrijden. Dit zijn lange afstand wedstrijden over onverhard en vaak heuvelachtig terrein. Denk aan 1000 (voor de jongste pupillen) tot 2000 meter (voor de junioren). Wanneer je je geplaatst hebt kun je deelnemen aan de finale, dit kan ook weer met je ploeg of individueel.

Ieder gaat op eigen gelegenheid naar deze crosswedstrijden toe. Zo nodig kun je contact opnemen met de vervoerscoördinator. Je neemt lekkere warme kleding, iets te drinken en te eten en veiligheidsspeldjes mee om je startnummer vast te maken.
 

Tijdens de cross competitie wedstrijd van 14 januari 2017, die gehouden werd op Camping Bakkum, maakt Anton Visser eveneens een leuk filmpje. Dit filmpje geeft een goede impressie hoe het er tijdens een cross wedstrijd aan toe gaat. Klik hier om het filmpje over de pupillenwedstrijd te bekijken.

Klik hier om het filmpje over de juniorenwedstrijd te bekijken.

Jeugdwedstrijden

Geen komende wedstrijden aanwezig.

Wedstrijden archief

Terug naar boven