Parcoursen

Het totaalpakket aan afstanden bestaat uit de volgende afstanden:

2,3 km
4,0 km
8,8 km
10,1 km
12,4 km
15,0 km      

Klik hierboven op de desbetreffende afstand om de routekaart zichtbaar te maken.

Data en afstanden

 • 27 oktober 2019: 2,3 km / 4,0 km / 8,8 km (wedstrijd) / 12,4 km
   
 • 1 december 2019: 2,3 km / 4,0 km / 10,1 km / 15 km (wedstrijd)
   
 • 5 januari 2020: 2,3 km / 4,0 km / 10,1 km (wedstrijd) / 15 km
   
 • 2 februari 2020: 2,3 km / 4,0 km / 8,8 km (wedstrijd) / 12,4 km


Korte afstanden

Voor de jeugd zijn er bij elke wedstrijden de keus uit zowel 2,3 km als de 4,0 km. Op de 2,3 km zijn er diverse categorieën conform de indeling van de Atletiekunie en bij de 4,0 km is er een speciale jongeren-categorie t/m 16 jaar die geheel los staat van de deelnemers ouder dan 16 jaar.

Voor de deelnemers van 16 jaar en ouder zijn er per loop de keuze uit drie afstanden. De kortste afstand is steeds 4,0 km. De langste afstand is bij de eerste en laatste Strand- & Duinloop  de afstand van 12,4 km en bij de beider lopen die “midden” in het seizoen liggen is dat de 15,0 km. 


Voor de twee kortste afstanden van zowel 2,3 km als de 4,0 km geldt dat deze in het duingebied blijven en een mooi en licht glooiend crossparcours volgen. Het leuke is dat ouders samen met kinderen mogen starten op de 2,3 km (bijvoorbeeld voor kinderen die nog niet zo vaak aan loopjes meegedaan hebben). Het verzoek is wel om als ouder ook even in te schrijven en mét startnummer van start te gaan om de uitslagverwerking soepel te laten verlopen.
 

De lange afstanden
De langere afstanden hebben eveneens start en finish bij de atletiekbaan van AV Castricum en de route gaat behalve over de paden van het Noordhollands Duinreservaat, ook over het strand waardoor de echte wedstrijd zich zal verplaatsen naar de krachten die er bij de vloedlijn gelden; de krachten van hard zand of juist rul, hoog- of laagwater en natuurlijk: de wind. Dit zullen de elementen zijn die bepalen of het een snelle race wordt en er toptijden neergezet kunnen gaan worden, of dat het een forse krachtmeting gaat worden waarbij hardheid, karakter en doorzettingsvermogen nodig zijn om de finish te bereiken. Echter, één ding is zeker: na de finish staat de warme soep klaar in de kantine en wacht een warme douche!

Let op: Belangrijke informatie voor deelnemers

 • Het parcours voert zowel over de openbare weg en het strand, als over onverharde paden in een heuvelachtig bosgebied. 
 • Deelnemers dienen zich aan de algemeen geldende verkeersregels te houden en instructies van juryleden en vrijwilligers op te volgen. 
 • Deelnemers moeten in staat zijn zonder ondersteuning van de organisatie de gekozen afstand hardlopend af te leggen. 
 • Deelnemers zijn zich ervan bewust dat hardlopen over de openbare weg en door een natuurgebied risico's met zich meedraagt en dat door de aard van het parcours hulp onderweg lang op zich kan laten wachten. 
 • Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het kiezen van de juiste kleding, daarbij rekening houdend met het weerbeeld op de dag van de wedstrijd. 
 • Deelnemers nemen eventueel benodigd eten en drinken voor onderweg zelf mee.
 • Door zich in te schrijven gaat de deelnemer ermee akkoord dat tijdens het evenement gemaakte foto’s van deelnemers gepubliceerd kunnen worden op de website en sociale media van AV Castricum.
Terug naar boven