Jurylid

Jurylid

Bij wedstrijden heb je juryleden nodig; mensen die er voor zorgen dat de atleten hun wedstrijden kunnen doen. Een wedstrijd kan niet gehouden worden zonder vrijwilligers. Taken van de juryleden zijn bijvoorbeeld meten bij verspringen, uitslagen noteren bij hoogspringen tot aan het noteren van aankomstvolgordes bij de lange afstanden. 
 

Wat levert dit voor je op? Veel meer plezier in atletiek door weten wat de regels zijn en vooral het bijdragen aan vrolijke gezichten van blije atleten. En door jouw hulp kunnen we bij AVC pupillen- en junioren wedstrijden blijven organiseren.
 

Je leert de kinderen kennen en ziet wat er allemaal bij een wedstrijd komt kijken, en je maakt veel persoonlijke records van heel dichtbij mee (ook die van je eigen kinderen). Met hoe meer juryleden we zijn, des te kleiner is de taak per jurylid en gaat het slechts om een paar uurtjes per wedstrijd!

Vooraf aan het seizoen krijg je van de wedstrijdorganisatie een mail met data van wedstrijden die bij AVC worden gehouden. Je kunt zelf opgeven wanneer je een wedstrijd wilt jureren, en hoeveel uur. Het aantal wedstrijden is dus niet aan een minimum of maximum gebonden.
 

Ervaring is niet persé noodzakelijk, dan zorgen we dat je meeloopt met een ervaren jurylid. Ook hulp bij eenvoudige klusjes als aanharken van de verspringbak en terugrollen van kogels is namelijk onmisbaar op een wedstrijd.

Maar wil je toch graag op de hoogte zijn van alle regels en zelfstandig als jurylid aan het werk? AV Castricum organiseerde een jurycursus in maart 2018, lees meer over deze cursus. Deze bestond uit vier avonden, met voornamelijk praktijkoefeningen. Er hoefde géén examen te worden gedaan. De cursus werd gegeven door Ton Moes.

Nieuwe jurycursus voorjaar 2020
Op maandag 2 maart start een nieuwe jurycursus. Lees meer
Iedereen kan meedoen, leden, ouders, opa's, oma's!
 

Lijkt het je wat om je in te zetten als jurylid. Of heb je interesse in de jurycursus?
We horen graag van je!

Je kunt mailen naar Annette IJzer via jurycoordinator@avcastricum.nl of bel 06-54738669

Terug naar boven