Vrijwilligers


Vrijwilliger bij AV Castricum; een oproep aan alle AVC leden en ouders van jeugdleden!


Vrijwilligerscoördinator Peter Beentjes – ‘Het verenigen en ondersteunen van vrijwilligers’
​​​​​​​

Er zijn heel veel vrijwilligers in een vereniging als AV Castricum; vrijwilligers die het clubhuis bijhouden en verfraaien, die de kantine “runnen”, of pannenkoeken bakken. Vrijwilligers die ondersteuning bieden aan de trainers op medisch of technisch gebied, die de wedstrijden organiseren of helpen met jureren. Ook de EHBO’ers bij evenementen zijn vrijwilligers. Er zijn vrijwilligers die sponsoren binnenbrengen, en zelfs de voorzitter is een vrijwilliger.
 

En al deze vrijwilligers doen het vanuit zichzelf, omdat ze AVC een leuke club vinden. Of omdat ze iets willen doen voor de maatschappij. En zo zijn er nog veel meer redenen voor het doen van vrijwilligerswerk.

Op dit moment heeft elke commissie binnen onze vereniging zijn eigen vrijwilligers, en elke commissie heeft die op de eigen laptop of op papier. Meestal is de groep groot genoeg, maar het is voor elke vrijwilliger prettig om er ook een keer niet te zijn. Vanaf binnenkort, met de nieuwe AVC website die eraan komt (waarover later meer), komen alle leden – en ook alle vrijwilligers – in dezelfde database te staan. Dat maakt het gemakkelijker om een gaatje op te vullen als er toch nog een extra hulpkracht nodig is.

De vereniging wil graag wat meer werk maken van de vrijwilligers. Ik probeer – als vrijwilligerscoördinator – onder andere de huidige commissies te ondersteunen die nét nog een extra persoon nodig hebben. Meer steun bieden aan de huidige groepen vrijwilligers. Zorgen voor een pool waaruit geput kan worden als er ergens hulp nodig is. Ervoor zorgen dat niet al het werk op te weinig schouders terecht komt.

Zelf ben ik al een jaar of twintig lid, en door vrijwel alle looptrainers van AVC al eens een rondje om gestuurd op de dinsdag- en donderdagavonden. Nu beperk ik me tot de zondagochtend met een gezellig groepje in het duin. 
 

Ook iets voor AVC betekenen? Enthousiast geworden door mijn verhaal? Bel of mail me gerust om te bespreken welke taken je zou kunnen doen. We zoeken o.a. assistent trainers voor de junioren en pupillen, juryleden en iemand die bij wedstrijden als ´speaker´ wil optreden. 

 

Leden

Document
Toegevoegd door
Publicatie
Datum
Er zijn geen documenten aanwezig in deze map.
Terug naar boven