Nieuws

Vrijwilligers AVC in het zonnetje gezet

03 juni 2018 door Paula Vrolijk - de Vries
www.avcastricum.nl
Alle vrijwilligers van de vereniging waren op zondag 3 juni uitgenodigd voor de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst, dit keer georganiseerd door vrijwilligerscoördinator Peter Beentjes, samen met Corine Bosma (coördinatie vrijwilligers voor de Strand- en Duinlopen), Bina en Nico Kramer.

Circa 50 vrijwilligers van de club waren aanwezig en werden welkom geheten met koffie en thee. Peter Beentjes verwelkomde alle vrijwilligers en bedankte hen voor hun inzet. Hij meldde dat het erg goed gaat met de vereniging en dat er een grote groep vrijwilligers is die klussen willen opknappen of meedoen met de organisatie van een wedstrijd. Er zijn hechte clubjes vrijwilligers die het gewoon leuk vinden om bij de club de handen uit de mouwen te steken. En hoe meer mensen meedoen, hoe lichter de taak wordt voor de mensen die er echt altijd zijn. Vanuit de vereniging zijn er twee redenen voor het organiseren van deze middag en avond; de eerste is om iedereen te laten zien dat je bij deze club hoort, ook al doe je maar een paar maal per jaar iets als vrijwilliger. De tweede reden is om de waardering uit te spreken voor wat de vrijwilligers doen, zowel de vaste krachten die heel veel doen, maar ook voor de losse invalkrachten!

De organisatie voor deze bijeenkomst komt voort uit één loopgroep. Dit groepje vindt het gewoon leuk om iets gezelligs te doen en zij maakten het mogelijk om de kantinedienst een keertje niet achter de bar te zien en het bestuur niet aan de vergadertafel. Daarna vertelde Petra Eichelsheim, ook een vrijwilliger en sinds kort actief als vertrouwenspersoon, wat haar rol is binnen de vereniging. 


Natuurwandeling met opdrachten
Daarna gingen de vrijwilligers in groepjes wandelen, een mooie route rondom de Wei van Brasser. Elke groep kreeg een andere opdracht mee, zoals Zoek 5 soorten bloemen, 5 soorten dieren, 5 soorten dierensporen etc. Dat leverde leuke foto's op die vervolgens in het clubhuis op het tv-scherm vertoond werden. Terug bij het clubhuis werden alle aanwezigen getrakteerd op schijven watermeloen en ging de biertap open. Er stond een heerlijk Italiaans buffet klaar met ijs toe. We konden heerlijk in de zon zitten. De aanwezige vrijwilligers zijn actief als jurylid, kantinehulp, starter, microfonist, parcourshulp strand- en duinloop, jeugdcommissie, bestuurslid, communicatie, hulp bij de finish van de strand- en duinloop, wedstrijdorganisatie, administrateur, klussenteam, sleutelbeheer etc. 

Aparte trainersbijeenkomst
De trainers, assistent-trainers en hulpouders (die assisteren bij de trainingen van AVC) zijn door voorzitter Joop Beentjes uitgenodigd voor een bijeenkomst op vrijdagavond 29 juni.

Foto's
Hier zijn alle foto's te bekijken van de vrijwilligersbijeenkomst.
    
   
Wil je je aanmelden als vrijwilliger? Stuur een mailtje naar Peter Beentjes, vrijwilligerscoördinator van AV Castricum.

 
www.avcastricum.nl

Kidsrun op Camping Bakkum

09 december 2019
Kinderen tussen de 4 en 13 jaar kunnen op zondag 12 januari meedoen aan een te gekke Kidsrun op Camping… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Trainer Beene Vis organiseert op donderdag 12 december voor leden van AV Castricum een clinic over trainen met een hartslagmeter. De… Meer >
 
www.avcastricum.nl

Clinic Running Blind

05 december 2019
Op zaterdag 16 november vond er een clinic Running Blind plaats op de atletiekbaan van AVC. Joop Beentjes (voorzitter AV… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Zaterdag 30 november stond voor de AVC jeugd en hun trainers al heel lang in de agenda omcirceld: de eerste wedstrijd in de cross… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven