Nieuws

zondag 27 oktober: 1e Strand- en Duinloop van dit winterseizoen

26 oktober 2019 door Paula Vrolijk - de Vries
www.avcastricum.nl
Op zondag 27 oktober 2019 klinkt het startschot van een nieuw Strand- & Duinloopseizoen voor AV Castricum.

AV Castricum organiseert deze lopen al meer dan 50 jaar. Start en finish zijn op de atletiekbaan van AV Castricum, aan de Zeeweg 4 in Castricum. Daarna volgen prachtige routes door de duinen en over het strand. 
 

AV Castricum organiseert opnieuw 4 Strand- & Duinlopen

Voor komend seizoen heeft AV Castricum weer vier wedstrijden op het programma staan. De eerste loop staat gepland op zondag 27 oktober. De andere lopen op 1 december, 5 januari en 2 februari. Bij elke wedstrijd zijn de korte afstanden de 2,3 km en 4,0 km.

Bij de wedstrijden van 27 oktober en 2 februari zijn de langere afstanden de 8,8 en de 12,4 km. Op 1 december en 5 januari zijn de langere afstanden de 10,5 en de 15 km.
 

De lopen zijn voor de volwassen lopers ideaal als voorbereiding voor de Kwart of Halve marathon van Egmond en of de Groet uit Schoorl Run. 

Aanvangstijden
De start van de korte afstanden (2,3 en 4 km) is om 10.15 uur, de start voor de andere afstanden is om 10.50 uur. Let op: de wintertijd gaat in!

Kinderen
Voor kinderen zijn de Strand- en Duinlopen leuk om aan mee te doen. Ouders/verzorgers mogen op de 2,3 kilometer met hen meelopen, als zij zich ook inschrijven.


Afstanden
De afstanden die op 27 oktober gelopen kunnen worden zijn: 2,3 km / 4 km / 8,8 km (wedstrijd) / 12,4 km.


Inschrijven
Voor de Strand- en Duinloop kan vooringeschreven worden tot de vrijdagavond van het weekend waarin de Strand- en Duinloop plaatsvindt. Dat kan digitaal via www.inschrijven.nl
Inschrijven kan ook op de dag van de wedstrijd, in het clubhuis van AV Castricum, tot een half uur voor de start.

Vrijwilligers welkom!
De Strand- en duinlopen kunnen niet georganiseerd worden zonder onze vrijwilligers. Wil je helpen? Meld je dan aan bij Corine Bosma. Zie deze pagina.

Filmpje
Filmmaker en AVC lid Anton Visser maakte tijdens de Strand- & duinloop van zondag 30 oktober 2016 een leuk filmpje van de start van de 2,3 km / 4 km loop.

Meer informatie over de Strand- en Duinlopen

 
www.avcastricum.nl
De Berenloop is een jaarlijks hardloopevenement op Terschelling. Alles op het eiland staat dan in het teken van hardlopen en de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
A.s. zondag is onze accommodatie het vertrek- en finishpunt voor de deelnemers aan de Graef Castricum trail. We willen de lopers en… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Hiervoor geeft de organisatie van de Bevrijdingsvuurestafette 2020 een presentatie, waarin wordt uitgelegd wat de werking is… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Op zaterdagochtend 2 november gingen 60 pupillen met hun trainers naar Egmond aan Zee, waar AVC-sponsor Oosterbaan een clinic had… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven