Nieuws

Spetterende prestaties in de gloednieuwe indoorhal van AV Lycurgus

05 maart 2019 door Sten van der Moer
www.avcastricum.nl
Op zondag 3 maart stonden 16 pupillen extra vroeg op voor een spannende indoorwedstrijd in Krommenie. Voor de trainers zijn de indoorwedstrijden een goed moment om te zien hoe de technische nummers ervoor staan na de winter. Gelukkig bleek dat technische niveau nog zeer hoog te liggen.

Om 10:00 stonden Jent en Julie in de startblokken voor hun 40m sprint.  Ze zette, na een vlotte start, een prachtige tijd van 8.43 neer. Een mooie dag voor Julie, want al haar uitslagen zullen uiteindelijk als AVC clubrecords de boeken ingaan. Jent maakt een reuzesprong bij het verspringen en noteert 2,02m, ook goed voor een clubrecord! Het laatste onderdeel van Jent en Julie is het kogelstoten, een heel moeilijk onderdeel voor mini’s, aangezien de kogels (bijna) net zo groot is als hun hoofd! Desondanks komen ze tot de mooie afstanden van 2.39m respectievelijk 2.21m. De prestaties van Julie waren uiteindelijk goed voor een bronzen medaille.

Bij de meisjes pupillen C was AVC vertegenwoordigt door Samantha, die het allemaal best wel spannend en officieel vond in zo’n grote indoorhal. Gelukkig waren die zenuwen voor de start van haar sprint snel over en snelde ze naar een tijd van 7.77. Uiteindelijk belandde ze ook op de 7e plaats.

Noa heeft afgelopen seizoen al meerdere keren laten zien dat ze bij de regionale top van de meisjes pupillen B hoort. Gedurende de wedstrijd bleek dit maar eens te meer, voornamelijk op de sprint waar ze een tijd van 6.83 noteerde en dik eerste werd. Noa pakte het 1e goud op deze dag.

De pupillen Liam, Kjell en Tijs zetten op deze zondagochtend ook hun beste beentje voor en begonnen vol goede moed aan hun driekamp. In een sterk veld wist Liam de 2e tijd op de 40m te klokken (7.08) en bij het verspringen sprong hij zelfs het verst van alle jongens (3.56m). Deze prestaties leverden hem een zilveren medaille op, maar ook twee clubrecords (verspringen en 40 meter sprint). Tijs zorgde voor een reusachtige stoot van 4.66m, waarmee hij zijn oude PR met dik een meter verbeterde! Kjell liet zijn snelste sprint ooit zien en noteerde een nette tijd van 7.47.

Luke (pupil C) stootte de kogel het verst van al onze C en B pupillen, naar een afstand van wel 4,90m. Zijn teammaatje Hugo liet zijn kogel ook al zo ver vliegen, naar 4.17m. Luke sprong bovendien wel 3,18 m ver, wat ook nog eens een nieuw AVC clubrecord is. Doordat Luke dacht dat de prijsuitreiking beneden was, miste hij net het officiële uitreikingsmoment. Gelukkig kon enkele minuten later trainer Sten hem alsnog huldigen en de 2e gouden medaille van de dag omhangen.

Na 12:30 waren alle mini, C en B pupillen uit de indoorhal verdwenen en was het de beurt aan de A pupillen. AVC was vertegenwoordigt door Noah, Koen, Imme, Justin, Elin en Maartje. De meiden moeten deze zomer voor het eerst 60m gaan lopen in plaats van 40m. Elin noteerde, ondanks de 20 extra meters, een mooie tijd van 10.51. Maartje liet, met behulp van trainer Lucas, van zich gelden en stootte in haar laatste poging de kogel naar 5.31. Ondertussen waren de jongens pupillen A druk aan het verspringen. Trainer Hanke had zichzelf tactisch (en comfortabel) gepositioneerd op de hoogspringmat direct gelegen naast de verspringsectoren. De tips van Hanke werden er echter niet minder om en zowel Koen als Imme en Justin sprongen het verst in hun laatste sprong (3.48m, 3.28m, 2.42m). Noah was afgelopen week behoorlijk ziek geweest maar was alsnog naar Krommenie afgereisd voor de wedstrijd. Desondanks was er absoluut vooruitgang te zien in zowel zijn worpen als sprongen en finishte hij op een 14e plaats.

Nadat alle pupillen de atletiekhal hadden verlaten, inclusief trainers, was het de beurt aan D1 junior Sepp om z’n mannetje te staan. Zoals we gewend van hem zijn, liet hij zich gelden in zijn meerkamp en belandde hij op een 4e plaats bij zowel het verspringen (3.97m) en kogelstoten (7.89m). Hij finishte uiteindelijk op een keurige 6e positie. De pupillentrainers kijken terug op een fantastische zondagochtend en middag in een jaloersmakende hal. Met al deze fantastische prestaties kijken zij dan ook uit om weer aan alle technische onderdelen te gaan werken.

Maar eerst de competitiefinale op 16 maart!


www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
Dinsdag 31 maart ontvingen wij het trieste bericht dat ons AVC-lid Raquel Pereira is overleden. Veel te vroeg en met nog zoveel wil om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven