Nieuws

Mooie prestaties CD junioren competitie Heerhugowaard

13 april 2019 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Zaterdag 6 april – een frisse voorjaarsdag - vond voor de CD junioren de eerste competitiewedstrijd plaats in Heerhugowaard. AV Hera tekende voor de prima organisatie. Aan de wedstrijd namen zo’n 25 AVC atleten deel, met verrassend goede resultaten.

Meisjes junioren D
Bij de meisjes junioren D had AVC de tien atletes verdeeld over twee teams, zodat iedereen lekker veel onderdelen kon doen. De ochtend begon met de 4x60 meter estafette. AVC estafetteteam 2 had pech: de estafette moest overgelopen worden, omdat een andere vereniging in de serie een fout maakte (hinderen). Bij het overlopen van de estafettes ging er in ons AVC team een wissel mis (buiten het vak), waardoor Julia, Sophie, Eline en Bo helaas een DQ (diskwalificatie) als resultaat kregen. Wat een pech!

Hordenlopen is altijd een spannend onderdeel. Zeker voor de eerstejaars D juniores die horden voor het eerst op een wedstrijd doen. Het ging Sanoë geweldig goed af, zij won haar serie in 13.22 seconden! Voor Iris en Eline is hordenlopen zelfs een van hun favoriete onderdelen. Deze meiden finishten in 13.76 seconden (Iris) en 13.87 seconden (Eline). Voor Julia was het haar allereerste wedstrijd, en dan ook nog meteen op zo’n moeilijk onderdeel. Maar vooral blijven lachen en dus met veel lol ging ze over de horden, en Julia eindigde in 17.37 seconden.

Op de 60 meter sprint was Sanoë het snelste AVC meisje, met een tijd van 9.59 seconden. Iris sprintte de 60 meter in 10.28 seconden, Sophie in 10.42 sec en Lisa T. in 10.80 seconden. Lenneke haalde veel punten binnen voor het team 1 met een 2e plaats op hoogspringen (een mooi PR in 1,37 m) en een 3e plaats bij kogelstoten (8,49 m, ook een PR). Behalve Lenneke, ging ook Lisa T. ging kogelstoten. Dit had ze eigenlijk al een paar jaar niet meer gedaan op een wedstrijd, en het ging verbluffend goed tot haar eigen verbazing (6,16 meter). Lisa ging daarna nog discuswerpen, en kwam tot 10,31 meter. Famke op ditzelfde moeilijke onderdeel gaf de discus een enorme slinger naar wel 13,85 meter.

Ook speerwerpen was een onderdeel voor de meisjes D deze wedstrijd. Bente kwam bijna tot 10 meter (9,97 meter – een PR!) en Sophie tot 8,40 meter. Bente had tevens verspringen als onderdeel, ze kwam tot 3,02 meter. Eline zelfs tot 3,13 meter (ook een PR).

Een goede 1000 meter lopen, dat kunnen onze AVC meiden wel! Lenneke werd 9e in 3:44,78. De volgende serie werd na 200 meter gestopt omdat de ET niet bleek te werken. De zenuwen werden op de proef gesteld en de meiden moesten opnieuw van start. Bo werd netjes 15e in 3:57,06 wat een persoonlijk record betekende. Famke kwam er vlak achteraan in 4;01,48. En voor Julia was het haar allereerste keer 1000 meter op een wedstrijd. Het ging haar uitstekend af in 4:07,79 minuten.

Jongens junioren D
De estafette met Alec, Daan, Liam en Mike ging supergoed met drie strakke wissels. De jongens werden 2e in hun serie.

Voor Mike was het hordenlopen superspannend de eerste keer op een wedstrijd. Daan ging als een koele kikker de warming-up in en waste dit varkentje met zijn stalen zenuwen. Daan was de snelste van de twee AVC jongens en deed 18.54 seconden over de 80 meter horden. Bij de 80 meter sprint waren het Alec en Ilmar die namens AVC in de startblokken zaten. Alec liep 13.26 seconden. Hij gaat spikes op z’n verjaardag vragen, zodat hij volgende keer nóg sneller gaat. Ilmar deed 14.03 seconden over zijn 80 meter.

Sepp koos deze wedstrijd voor drie technische onderdelen in plaats van lopen. Het speerwerpen ging hem uitstekend af, met slechts twee oudere 2e jaars D junioren boven hem. De speer kwam tot wel 28,61 meter. En ook de prestatie van Liam op speerwerpen mocht er zijn, met 18,69 meter (een mooi PR voor Liam). Ook deed Liam mee aan kogelstoten, hij liet een afstand noteren van 5,61 meter. Ilmar met zijn spierballen kwam tot 5,01 meter met de 3 kilo zware kogel.

Bij het hoogspringen was er een fraaie eerste plaats voor Sepp, in 1,45 meter. Een prima prestatie op deze eerste frisse wedstrijddag van het seizoen. En Sepp ging verspringen, zijn 4,02 meter was goed voor een 5e plek.

Bij de 1000 meter tenslotte zorgde Mike voor de punten door als tweede in zijn serie te eindigen, in een tijd van 3:34,27 (een flink PR). Ook Alec ging van start op de 1000 meter. Hij is nog maar net begonnen met trainen na een jaartje andere sporten geprobeerd te hebben. Maar zijn 1000 meter ging prima, in 4:01,04 was Alec weer binnen.

Meisjes junioren C
Lotte was het snelste AVC meisje op de 80 m sprint. Met een snelle tijd van 11.97 seconden eindigde zij als 12e in het klassement van de wel 28 meiden. Ook de 80 meter horden ging Lotte uitstekend af, met een tijd van 16.97 seconden. Bij hoogspringen kwam Lotte tot 1,30 meter, een prima prestatie.

Bernou werd superknap 5e bij kogelstoten, met een afstand van wel 7,46 meter. De 80 meter sprint liep Bernou in 12.15 seconden. Ook Felien ging sprinten en kogelstoten. Voor Felien was het haar allereerste wedstrijd, waarbij ze zich gelijk mocht meten in het sprintgeweld. Felien noteerde 14.18 seconden op de 80 meter. De kogel kwam bij haar tot 5,80 meter. Helemaal niet verkeerd Felien, op je eerste wedstrijd!

Mathilda ging hoogspringen en verspringen. Door het koude weer was het deze eerste wedstrijd in het seizoen eigenlijk kansloos om een PR te springen. Maar Mathilda kwam toch heel knap tot 1,40 meter hoog, goed voor een 5e plaats. Bij het verspringen kwam Mathilda tot 4,12 meter.

Behalve dat Pipp een uitstekende 800 meter loopster is, kan zij ook heel goed discuswerpen. De discus kwam maar liefst tot 18,49 meter, een 5e plaats voor Pipp. Voor Lisa stond verspringen en discus op het programma. De discus wierp zij 10,93 meter ver. En vooral het verspringen ging haar erg goed af, met een 17e plaats in 3,59 meter.

Drie AVC meiden stonden aan de start van de 800 meter; Cynthia, Pipp en Franka. Franka zette een geweldige prestatie neer door als 1e jaars C juniore de 800 meter te winnen. In een spannende eindsprint was Franka de snelste van het hele veld; haar winnende tijd was 2:32,34. Volgens trainer Eugène had ze de race keurig opgebouwd, waardoor ze haar PR dik wist te verbeteren. Ook Pipp wist een mooi PR te halen op haar 800 meter, in 2:44,82. Cynthia kon natuurlijk niet achterblijven, dus voor haar óók een PR! Ze eindigde enkele seconden na Pipp in 2:48,94. En Cynthia had de smaak te pakken, want ook op de 80 meter horden zette zij een persoonlijk record neer (17.29 seconden).

De trainers Maria, Janine, Dennis en Toby hebben genoten van alle prestaties. Dank aan de altijd vrolijke Pauline voor haar bijdrage als jurylid (deelnemende verenigingen nemen een jurylid mee).

Voor alle uitslagen, klik hier.
Voor de foto’s van Dennis, klik hier.

   


 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beer Cas woont in het AVC clubhuis en gaat graag als mascottebeer met de pupillen mee naar wedstrijden. Als een pupil een prijs… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Heel Nederland en de hele wereld maakt een hele bijzondere tijd met veel onzekerheden en beperkingen door. Dit heeft dagelijks effect… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven