Nieuws

Trainer Jurg van der Wel is verrast met taart voor zijn 80e verjaardag

05 juni 2019 door Paula Vrolijk - de Vries
www.avcastricum.nl
Na de training op 5 juni was het voor de groep van trainer Jurg van der Wel tijd voor een kopje thee en koffie, zoals elke eerste woensdag van de maand. Daar werd Jurg verrast door voorzitter Joop Beentjes, bestuurslid Paula Vrolijk en Annette IJzer, zij hadden samen met de groep atleten die bij Jurg trainen een verrassing voor hem, een prachtige taart omdat hij zaterdag 8 juni 80 jaar wordt!

 

We vinden het heel bijzonder dat Jurg nog steeds actief is als trainer, elke woensdagavond en nu tijdelijk ook op dinsdagochtend. Van voorzitter Joop Beentjes kreeg hij ook een boeket bloemen, in de clubkleur oranje. Jan Pel gaf namens de atleten een fles drank cadeau en memoreerde Jurg als zeer geliefde trainer die al jaren met groot enthousiasme zijn groep atleten traint en dat altijd met een grote lach op zijn gezicht. 
Voorzitter Joop Beentjes gaf aan dat de atleten zijn manier van training geven bijzonder waarderen en dat we hopen dat hij nog lang actief blijft als trainer. 

Al 34 jaar actief als trainer bij AV Castricum
Jurg is eind april 1982 bij AVC gekomen, heeft in 1985 een cursus gevolgd om jeugdatletiektrainer te worden en een paar laar later een cursus looptrainer. Hij is dus al 34 jaar actief als trainer bij AV Castricum! Een prestatie waar we zeer trots op zijn!
Annette IJzer die bij Jurg in de groep traint én (samen met Paula Vrolijk) de communicatie verzorgt voor AV Castricum, heeft contact gezocht met de sportredactie van het Noord-Hollands Dagblad. Zij hebben Jurg op 4 juni geïnterviewd, dit interview is een van de komende dagen in de krant te lezen.

Oudste atletiektrainer
Jurg is de oudste trainer van AV Castricum. Zou hij de oudste nog actieve atletiektrainer in Nederland zijn? We gaan het uitzoeken! 

Wil je Jurg feliciteren met zijn 80e verjaardag?
Stuur een kaartje naar Van Duurenlaan 14, Castricum of mail naar jurgvanderwel@gmail.com

www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
Op zaterdag 7 maart 2020 begint het nieuwe Start to Run-programma. Zeven weken lang worden beginnende lopers begeleid, zodat ze op de… Meer >
 
www.avcastricum.nl

Ouders trainen met pupillen

18 januari 2020
Zelfverzekerd stonden de AVC pupillen zaterdag 18 januari klaar voor de pupillentraining. Dit in tegenstelling tot hun ouders, die… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Zaterdag 11 januari kwamen weer veel AVC jeugdatleten in actie bij de 2e wedstrijd van de regionale cross competitie in Obdam. Veel… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Voor bikkels tussen de 4 en 13 jaar oud was er - voorafgaand aan de doorkomst van de halve marathon - op Camping Bakkum een Mini… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven