Nieuws

Ondertussen in de Juichzone

12 januari 2020 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Terwijl zo'n 16.000 deelnemers de jaarlijkse strijd met de elementen aangingen, was het ondertussen in de gezamenlijke Juichzone van AV Castricum en Camping Bakkum enorm gezellig. Veel supporters, AVC leden, jeugdleden met hun ouders en andere dorpsgenoten verzamelden hier om de lopers van de NN Egmond Halve Marathon aan te moedigen. Op het strand stond zuidwest 6-7, in de juichzone was het heerlijk beschut en gezellig. Deze windkracht 6-7 tegen op het strand zorgde voor de langzaamste tijden sinds 1985. Zeker de eerste 10 km werd er rustig gelopen, vlak vóór de camping ging het tempo omhoog en dunden de groepjes uit.

Ongeveer halverwege, op zo'n 10 kilometer na de start, passeerden de vele lopers de Juichzone op de camping. De sfeer zat er al snel goed in; opzwepende muziek, en onze AVC mascotte had veel bekijks en fotomomentjes. Het was al snel gezellig druk. De camping had gezorgd voor winterkost in de vorm van broodjes Unox, warme chocomel en glühwein. De kinderen vermaakten uitstekend op het naastgelegen voetbalveld en speelveld, totdat de speaker omriep dat de eerste lopers in aantocht waren.

Want vooraan in het deelnemersveld werd natuurlijk onze plaatselijke held Michel Butter verwacht. Het wachten werd beloond met dames aan kop van de wedstrijd, met onder andere TDR atletes Bo en Britt Ummels. Met snel daarna de achtervolgende mannen, met Michel Butter in de kopgroep en in zijn kielzog de Egmonder Ronald Schröer. Nadat de topatleten met een toch altijd weer verbazingwekkende snelheid gepasseerd waren, volgden nog duizenden hardlopers waaronder veel AVC atleten.

Alle lopers, topatleet of niet, werden hard toegejuicht door de steeds enthousiaster geworden menigte toeschouwers. Richard Dijkhuizen had zijn AVC clubshirt aangetrokken, daardoor was hij goed herkenbaar voor zijn fans. Met zijn handen in de lucht genoot hij van de juichzone. De aanmoedingen hielpen hem naar een 8e plaats in het klassement mannen 45 jaar. Nienke Kluft kon de eerste 8 kilometer met de dameskopgroep meelopen, een gave ervaring. Albert Kavsek gaf in de Juichzone de AVC mascotte een flinke knuffel voordat hij verder op weg ging naar Egmond. Yvo Muthert en Martijn Kooijman passeerden gezellig samen de Juichzone. Martijn Bakker keek in het rond of hij bekenden zag. AVC trainers Jacco Verhulst en Rogier Tetterode werden in spijkerbroek gespot, want zij kwamen om te juichen voor hun atleten. Arne Lubbers is eigenlijk nog maar 17 jaar oud; als 18 jarige schreef hij zich in voor Egmond en liep vandaag zijn allereerste halve marathon. Ook pupillentrainer Sten van der Moer was te vinden in de juichzone, vermomd en onherkenbaar. 

John Oudejans, Nanda Zonjee en Frank van Esch wisten de speaker van de camping nog veel meer namen van AVC lopers in te fluisteren. De AVC mascotte deelde intussen honderden high-fives uit. Camping Bakkum, bedankt voor de samenwerking; het was weer een geweldig feestje!

Voor een fotoserie vanuit de Juichzone, klik hier.
Een stukje verderop in het duin stond Bert Oudendijk. Hij maakte foto's van de kopgroepen en enkele TDR lopers. Klik hier om ze te bekijken.

www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
Dinsdag 31 maart ontvingen wij het trieste bericht dat ons AVC-lid Raquel Pereira is overleden. Veel te vroeg en met nog zoveel wil om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven