Nieuws

Sportverkiezing gemeente Castricum

18 januari 2018 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
In samenwerking met Platform Sport organiseert omroep Castricum105 de jaarlijkse verkiezing van de sportkampioenen uit de gemeente Castricum. Onze vereniging is er trots op dat atletiek de boventoon voert bij de genomineerden van de sportverkiezingen van de gemeente Castricum:

Sportman: Michel Butter en Ryan Clarke

Michel Butter mag uiteraard niet ontbreken bij deze verkiezing. Zondag 14 januari werd Michel nog 9e in de Saucony Egmond halve marathon, en hij wist in 2017 een prestatie van wereldformaat neer te zetten door als 6e te eindigen tijdens de prestigieuze New York Marathon. Deze altijd vriendelijke topatleet is wekelijks te zien bij AVC op de baan of in het duingebied waar hij zijn trainingskilometers afwerkt. (foto: website TDR) 


Ryan Clarke begon als 7-jarig jongetje bij de pupillen van AV Castricum. Inmiddels 19 jaaroud meet hij zich met de Nederlandse senioren top op diverse toernooien. Dit is zijn eerste jaar bij de senioren, Ryan komt voornamelijk uit op de 800 meter. Nog enkele jaren, en dat stáát hij aan de top denken we. (foto: website TDR).

Overige genomineerde in deze categorie: Owen Westerhout, woonachtig in Castricum maar beoefent atletiek bij AV Trias in Heiloo. Bijzonder is dat hij pas twee jaar hardloopt. Zijn specialisatie is de 200 meter en 400 meter.


 


Sportvrouw: Sanne Verstegen, Lisanne de Witte en Mirjam van der Linden

Sanne Verstegen plaatste zich in de series van het WK atletiek in Londen netjes voor de halve finale op de 800 meter. In de halve finale werd zij 7e, net niet goed genoeg voor een finale aan de wereldtop. Ook ging in 2017 het Nederlands record van Ellen van Langen op de 1000 meter uit de boeken. Sanne woont in Castricum, en traint bij AVC. Ze is een beetje van ‘ons’, hoewel ze lid is van een Rotterdamse atletiekvereniging. Erg leuk vinden we het wanneer Sanne voor onze AVC jeugd een warming-up verzorgt tijdens Duinlopermeeting of bosloop. (foto: Bert Oudendijk)
 

Lisanne de Witte is lid van AV Trias, en traint daar sinds begin2017 ook. Tot die tijd was ze regelmatig bij AVC (TDR) te vinden om te trainen. Deze lieve atlete regelde spontaan een prijsuitreiking voor de jeugd tijdens een van onze Strand- en duinlopen vorig seizoen. Lisanne is Nederlands kampioene op de 400 meter. Op het EK indoor werd ze 6e in de halve finale. Op het WK in Londen strandde het 4×400 meter damesteam helaas in de voorronde met een diskwalificatie.

Mirjam van der Linden heeft de nare spierziekte MS. Enkele jaren geleden zat zij nog in een rolstoel. Ze ontdekte dat haar lichaam goed reageerde op hardlopen, en zo kwam het dat zij in 2017 de marathon van Rotterdam volbracht. Lees hier haar bijzondere verhaal nog eens na. 

 

Lisanne SchoonebeekSporttalent: Lisanne Schoonebeek
Lisanne Schoonebeek is als jonge pupil begonnen met atletiek bij AV Castricum. Zij is nog zo nu en dan bij AV Castricum op de baan te vinden om te trainen, hoewel ze inmiddels traint in Amsterdam en uitkomt voor AV Lycurgus. Een tijdlang zat zij geblesseerd aan de kant, maar het leed lijkt geleden. De meerkamp en met name hordenlopen zijn haar favoriet. (Foto: Joyce Schoonebeek)

Overige genomineerden in deze categorie: Jouke Windig(trampoline) en Yanne Doorenbos (wielrennen).
 

Sportteam: 
FC Castricum senioren 1 (voetbal), Biljartvereniging ’t Stetjeen Damesteam Cas RC (rugby)

Sportteam Jeugd: 
FC Castricum onder 8 (voetbal), Meervogels onder 19-1 (voetbal) en Cas RC Colts (Rugby)

De sportverenigingen hebben ook weer kandidaten aangedragen, die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de vereniging of voor de sport in het algemeen. Voor de publieksprijs kan iedereen stemmen die in de gemeente Castricum woonachtig is.
 

De genomineerden voor de Publieksprijs zijn:
Ton Liefting (Cas RC Rugby), Sandy Klaver (FC Castricum Voetbal) en Ton Kramer (mountainbike Akersloot).
Publiek heeft de gelegenheid tot en met 2 februari aanstaande uw stem uit te brengen. Onder de stemmers worden 5 prijzen verloot. Stemmen op de vrijwilliger van het jaar 2017 kan via het e-mailadres sportverkiezingen@castricum105.nl.


 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beer Cas woont in het AVC clubhuis en gaat graag als mascottebeer met de pupillen mee naar wedstrijden. Als een pupil een prijs… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Heel Nederland en de hele wereld maakt een hele bijzondere tijd met veel onzekerheden en beperkingen door. Dit heeft dagelijks effect… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven