Mooie prestaties bij NK junioren: bronzen NK medaille voor Sepp Schulte

Dag 1 van het NK junioren U18/U20 in Bergen op Zoom
Caroline Broekhuizen liep de 100m (meisjes U20) in 14,96 sec, slechts 0,05 sec boven haar PB.
Pleun Brouwer (meisjes U18) liep een goede 800 meter waarbij ze 7e in de serie en 26e overall werd, in een nieuwe PR van 2.29,78.
U16 meisje Sanne van der Tas is onze recordbreker. Zij brak al verschillende AVC-clubrecords voor zowel U16 als U18 meisjes. Vandaag snelde ze naar een 3e plaats in de serie. Het betekende kwalificatie voor de halve finale, en een meisjes U18 clubrecord van 12,78 sec. In de halve finale Sanne slaagde ze erin haar 100m tijd nogmaals te verbeteren met naar 12,71 sec, dus opnieuw een PR en AVC clubrecord. Een knappe 5e plaats voor Sanne in de halve finale en uiteindelijk 12e totaal (van de 48 meiden).
Bram Wokke liep de 800 meter serie bij de jongens U18 in een flink PR van 2.08,88. Hiermee werd Bram 31e.
Op de 3000 meter gingen Sepp Schulte, Kai Vermeulen en Nout van der Kolk van start. De eerste kilometer ging in enorm hoog tempo. Sepp probeerde aan te haken bij de koplopers, een gok waarmee hij te veel krachten verspeelde om het vol te houden. Sepp eindigde als eerstejaars U18 atleet op een nette 7e plaats. Kai en Nout zijn zelfs nog U16 atleten, zij werden 16e en 20e, beiden in een flink PR.
Aan Juul Schuit en Pipp Pauzenga (meisjes U20) de taak om zich in de series te plaatsen voor de 800 meter finale van zaterdag, hetgeen beiden uitstekend lukte.
Op het filmpje de finish van de halve finale 100 meter meisjes U18, met in baan 7 Sanne van der Tas.

Dag 2 van het NK junioren in (een bloedheet) Bergen op Zoom
Op de 400 meter jongens U18 wist Twan Aslander zich te kwalificeren voor de halve finale. Twan
liep een supersnelle 54,38 sec (PR) in de serie. Later op de middag werd hij 19e in de halve finales. Heel knap gedaan door de nog maar 15-jarige (dus U16 atleet) Twan. Bij de meisjes U20 werd Yoni Bas eveneens 19e, haar tijd was 1.05,07 sec.
Voor Pipp Pauzenga en Juul Schuit (U20 meisjes) stond een spannende 800 meter finale op het programma. Pipp eindigde nét naast het podium - in slechts 0,02 sec langzamer dan haar vorige week gelopen clubrecord - op de vierde plaats (2.11,18 sec). Juul werd keurig zesde in een PR van 2.17,17 sec.
Sepp Schulte (U18) had als doel zich te plaatsen voor de 1500 meter finale. De serie werd een boemelrace, en Sepp ging op safe door in de laatste meters de serie op zijn naam te schrijven. Morgen mag hij starten in de finale. Rowan Dekker (U20) is flink ziek geweest in het voorseizoen en nog niet volledig terug op zijn niveau, vandaar de keuze voor 1500 meter in plaats van zijn favoriete 5000 meter. Des te knapper was het dat hij vandaag tóch een PR wist te lopen in een snelle serie 1500 meter (4.09,93).
Morgen onder tropische omstandigheden zien we Sanne van der Tas, Yoni Bas en Twan Aslander in actie op de 200 meter. Toon van Vuuren loopt 5000 meter. En Sepp Schulte mag laten zien hoe fit hij nog is na twee afstanden op de 1500 meter finale.
Op de foto Sepp in het gele shirt.

3e en laatste dag NK atletiek junioren U18/U20 onder tropische omstandigheden

De eerste afstand van de dag was de 5000 meter jongens U20, met aan de start Toon van Vuuren. Vanwege de hitte zorgde de organisatie voor natte sponsen om iedere ronde het hoofd te koelen en een klein slokje te kunnen drinken. Toon kon lang met het kopgroepje mee, legde uiteindelijk beslag op de vierde plaats en steeg boven zichzelf uit door zijn PR met wel 40 seconden te verbeteren naar 15.18,87.

Vandaag was ook de dag van de 200m wedstrijd voor Sanne van der Tas, Yoni Bas en Twan Aslander.

Sanne liep een geweldige serie in 26,12 sec. Dit was niet alleen goed voor een plek in de halve finale van de wedstrijd voor de oudere U18 meisjes, maar ze verbeterde ook haar PR. Als klap op de vuurpijl was deze tijd goed voor vier nieuwe AV Castricum clubrecords in de categorieën meisjes U18, meisjes U20, vrouwen neo-senioren (U23) én vrouwen senioren. In de halve finale was Sanne na twee dagen competitie in de hitte en 3 eerdere starts wat minder scherp in de moeilijke baan 1; een nette 19e plaats voor Sanne op het eindtoernooi.

Yoni Bas finishte in een leeftijdscategorie hoger (U20) op de 20e plaats, haar 200 m ging in 28,38 sec.

Bij de jongens U18 liep Twan Aslander (die ook nog maar een U16 atleet is) naar een PR van 24,85 sec.

Als een van de laatste onderdelen stond de 1500 meter finale op het programma. Er gebeurde van alles; een zeer trage openingsronde van 70 seconden, een valpartij waarbij drie atleten over de baan rolden en een supersnelle slotfase. Sepp Schulte hield het hoofd koel en liep in de eindsprint naar een bronzen NK medaille (PR verbetering naar 4.11,60).

29-06-2023

NK junioren Bergen op Zoom

Univé heeft een Goede Doelen Actie, er is tweemaal een bedrag van 1.000 euro te verdelen. We hopen dat veel leden willen stemmen op… Meer >

Op vrijdag 26 april ontving Cor Enthoven van de burgemeester van Castricum een Koninklijke onderscheiding. Cor is door de… Meer >

Zaterdag 20 april was de eerste wedstrijd in de pupillencompetitie. Voor onze bijna 100 AVC pupillen was het een thuiswedstrijd, bij AV… Meer >

De toekomst van AVC ziet er goed uit vindt de Klimaatburgemeester van Castricum! Klimaatburgemeester Theo Verstegen bezocht afgelopen… Meer >