Nieuws

IJzige Strand- en Duinloop op 3 december

door
De organisatie van de Strand- en Duinloop was op zaterdag nog erg bezorgd over de weersvoorspelling. Het was zaterdagmiddag en -avond namelijk code oranje vanwege de gladheid. Gelukkig was het op zondagochtend code geel geworden en kon de loop doorgaan. Het was plaatselijk erg wit. Terwijl er in omliggende dorpen als Heemskerk en Uitgeest geen sneeuw lag, was de atletiekbaan wit, en door de ijzel spekglad geworden. Daarom was de start dit keer op het gras en werd het eerste stuk om de atletiekbaan heen gelopen, ook over het gras. Er stonden in totaal 69 jeugdatleten en 358 volwassen atleten aan de start van de verschillende afstanden.

1 km jeugdloop voor mini's en C pupillen (U8 en U9)
De mini's en C pupillen (U8 en U9) mochten - voor ze van start gingen - een warming-up doen met drie enthousiaste sportpietjes en de AVC trainers. Ze kregen als beloning wat pepernootjes, maar natuurlijk pas bij de finish om geen buikpijn tijdens het rennen te krijgen. De jongste pupillen vonden het heel spannend om in de sneeuw te lopen. Aangemoedigd door hun ouders gingen 17 meisjes en jongens dapper van start. Bij de categorie mini-pupillen kwam Anna Scheffer van AV DEM als eerste binnen, in een tijd van 5.25. Vlak daarna finishte Norah van der Waal van AV Castricum in 5.33 en de derde plaats was voor Boaz Derriks in 6.01 minuten.
Bij de C-pupillen was Mats Vrijmoed de snelste in een tijd van 5.06, gevolgd door AVC-pupillen Duuk Glandorf in 5.20 en Phileine van der Waal in 5.54.

2,2 km
Bij de B-pupillen (U10) stonden 11 atleetjes aan de start. Lars Derriks kwam als eerste bij de finish in een tijd van 11.08. Hij had een grote voorsprong, want de nummer twee, Lars van Son van AV Castricum, kwam een minuut later over de finish. Hij werd gevolgd door clubgenootje Riff van den Berg in een tijd van 12.28. Bij de meisjes waren er maar 2 deelneemsters: Anouk Bekker won in een tijd van 13.21 en Isa van Wolferen liep 17.30. Beiden zijn lid van AV Castricum.

Bij de jongens A pupillen (U12) was de eerste plaats voor Tom de Ruijter van AV Castricum. Hij won met een tijd van 10.05. Tweede werd Stijn van Son in een tijd van 10.59. De derde plaats was voor Julius Overdam die 7 seconden daarna finishte.

Bij de meisjes was Tessel Bakker de snelste in de categorie B pupillen (U12). Vlak daarachter finishte Noa Schouten in 11.37 en Mirte Vriend in 11.58. Zij zijn trainingsmaatjes, vriendinnen, en alle drie lid van AV Castricum.

Bij de jongens onder de 16 jaar kwam Nout van der Kolk van AV Castricum als eerste binnen in een tijd van 8.19, hij liep 3,46 min. per kilometer. Nout traint bij TDR Jeugd. Clubgenootje en trainingsmaatje Keano Besseling werd tweede in een tijd van 9.51 en de derde plaats was voor een loper van AV Atos, Silvan Slot (10.12).

In de categorie meisjes onder de 16 jaar won Puck de Koning, het was een close finish met Maartje Rol. Beiden zetten ze een tijd van 10.08 op de klok. De derde plaats was voor Tess Hartensveld van AV Castricum met een tijd van 10.27.

Er deden ook atleten ouder dan 16 jaar mee aan deze afstand, winnaar bij de mannen was Milo Dekker die een snelle tijd van 7.34 realiseerde. Dit betekent dat hij een tempo van meer dan 17 km per uur liep. Bram Wokke werd tweede in een tijd van 8.01 en de derde plaats was voor Twan Aslander in 8.37. Deze drie atleten zijn alle drie lid van AV Castricum en trainen bij TDR Jeugd.

4 km
Noud van Saase was met een ruime voorsprong de winnaar bij de jeugd onder de 16 jaar met een tijd van 14.47. Gevolgd door Lasse Zentveld op de 2e plaats (17.09) en Wout Wieringa finishte net als bij de eerste Strand- en Duinloop als 3e (17.29). Deze junioren trainen in de groep van Eugène van Kruchten van AV Castricum.

Bij de meisjes was de eerste plaats voor Pleun Brouwer met 17.57, de tweede plaats was voor Linn Bekker (20.07), gevolgd door Elin Jonker die derde werd met een tijd van 20.33. Pleun traint bij de trainingsgroep van Eugène van Kruchten. Linn en Elin trainen elke zondagochtend in de Happy Running groep van trainer Kees Vrolijk, die hen vergezelde op de 4 km (en zelf vierde werd met een tijd van 16.30).

Bij atleten ouder dan 16 jaar was Tijmen Hoedjes (tot voor kort lid van AV Castricum en TDR, nu lid van AV’40 in zijn studentenstad Delft) de snelste. Hij liep een mooie tijd van 14.13 en had daarmee een ruime voorsprong op de nummer twee, Daan Molleman (AV Lycurgus) die 14.52 liep. De derde plaats was voor zijn clubgenootje Sjoerd Wezelenburg die 16.14 liep.

In de categorie dames won Daniëlle van Dorth (Hylas) met een tijd van 15.53. De tweede plaats was voor Nora Winter (AV Lycurgus) in een tijd van 16.15 en derde werd Simone de Groot (AV Castricum, en juniorentrainster op de maandagavond) in 20.41.

Bij de lange afstanden van 10 en 15 km stonden veel atleten aan de start die hun vorm willen testen voor de NN Egmond Halve Marathon van Le Champion die op zondag 14 januari plaatsvindt.

10 km
Bij de mannen tot 40 jaar deden er 28 atleten mee. Het was een close finish tussen Rick Veenboer (Daventria) en Bram Veenboer (HAC’63), waarbij Rick 4 seconden sneller was en won in een tijd van 37.44. Bram werd tweede in 37.48. De derde plaats was voor Kees Aardenburg die 38.58 liep.

Bij de mannen boven de 40 jaar stonden er 54 atleten aan de start. De snelste was Rachid Mohammadi van Atos die een tijd van 38.10 realiseerde. De tweede plaats was voor Walter Klanker van Hylas met een tijd van 39.41. Derde werd zijn clubgenoot Tim Modderman met 40.08.

Bij de vrouwen tot 40 jaar deden er 16 atletes mee. De eerste plaats was voor Sian Keil (Nederlandse Triathlon Bond) met een tijd van 43.52. De tweede plaats was voor Loes van Esch met een tijd van 44.16 en derde werd Rosie Boer van AV Castricum, zij liep een tijd van 48.23.

In de categorie vrouwen boven de 40 jaar waren er 26 atletes. De snelste tijd werd gerealiseerd door Mai Neijens met 54.09. De tweede plaats was voor Afke Collet (AV Edam) met 55.40. Derde werd Marloes Gaastra, zij liep 56.02.

15 km
Sven Arissen van AV Castricum was de snelste op deze afstand in de categorie mannen senioren. Normaal loopt Sven Ultraruns van wel 100 kilometer, dus deze 15 kilometer was een 'pepernootje' voor Sven. Sven liep de 15 km in een tijd van 1.00.43 minuten. Eelke Bootsma eindigde als tweede (1.01.11) en Johan van ’t Zand werd met 1.01.21 derde. Er deden 26 mannen mee in deze leeftijdscategorie.
In de categorie mannen boven de 40 jaar stonden er 72 atleten aan de start. De eerste plaats was voor Michael Emmerik, hij won met een tijd van 1.00.38. De tweede plaats was voor Richard Dijkhuizen van AV Castricum met een tijd van 1.00.46. Richard was heel trots dat hij in de buurt van Sven kon blijven lopen. En derde werd zijn clubgenoot Koen van Spanje met 1.03.30.

Bij de vrouwen tot 40 jaar deden er 13 atletes mee. De eerste plaats was voor Yvette Voermans in een tijd van 1.06.45. Tweede werd Nienke van Haaster in 1.09.59 en de derde plaats was voor Nienke Kluft van AV Castricum, zij liep 1.11.28.
In de categorie dames boven de 40 jaar stonden er 21 atletes aan de start. Judith Tamis van AV Castricum was de snelste dame met een tijd van 1.12.32, gevolgd door trainingsmaatje Francien Berg die 1.13.53 liep. De derde plaats was voor Bibi Boom met een tijd van 1.13.57.

Vrijwilligers

Wij zijn veel dank verschuldigd aan alle vrijwilligers die geholpen hebben. Zo hebben een aantal vrijwilligers de routepijlen uitgezet ’s ochtends om half 8, toen het nog vroor. Ze hebben ook gezorgd dat het pad richting het clubhuis gestrooid was en ze stonden enthousiast aanmoedigend langs de route om de lopers de goede kant op te wijzen en te waarschuwen als er een glad stukje weg was.

Uitslagen
Alle uitslagen staan op Uitslagen.nl.

Verslag 1e Strand- en Duinloop
Het verslag van de 1e Strand- en Duinloop van dit seizoen (28 oktober 2023) vind je hier.

Foto's
Bert Oudendijk werkt aan zijn foto-album. De eerste foto's vind je hieronder. Het foto-album vind je hier.

De komende Strand- en Duinloop

De derde Strand- en duinloop van dit seizoen wordt gehouden op zondag 7 januari 2024.
Inschrijven kan via deze link.

03-12-2023

Strand- en Duinloop zondag 3 december 2023

Foto's gemaakt door Bert Oudendijk

Univé heeft een Goede Doelen Actie, er is tweemaal een bedrag van 1.000 euro te verdelen. We hopen dat veel leden willen stemmen op… Meer >

Op vrijdag 26 april ontving Cor Enthoven van de burgemeester van Castricum een Koninklijke onderscheiding. Cor is door de… Meer >

Zaterdag 20 april was de eerste wedstrijd in de pupillencompetitie. Voor onze bijna 100 AVC pupillen was het een thuiswedstrijd, bij AV… Meer >

De toekomst van AVC ziet er goed uit vindt de Klimaatburgemeester van Castricum! Klimaatburgemeester Theo Verstegen bezocht afgelopen… Meer >