Nieuws

Drie medailles op het NK Cross in Eersel

door
Op de eerste dag van het NK Cross in Eersel stonden er drie AVC-leden aan de start.
Nout der Kolk (traint bij TDR Jeugd) bereikte een fraaie 5e plaats bij de jongens U16.
Kees Vrolijk behaalde bij de masters mannen 60 jaar een zilveren medaille, de afstand die hij liep was 7,6 km.
Inge Felter-de Jong was blij met haar bronzen medaille, bij de masters vrouwen 45 jaar. Zij liep de 7,6 km.

Dag 2
De tweede dag van het NK Cross in Eersel leverde voor AVC de derde medaille op:
Team jongens U18 - met Sepp Schulte, Noud van Saase en Kai Vermeulen - behaalden namelijk in het verenigingsklassement een mooie 2e plaats met een zilveren medaille​! Een mooi voorbeeld van teamwork tussen atleten vanuit TDR Jeugd (Sepp), atleten uit de reguliere AVC trainingsgroepen (Noud en Kai). En natuurlijk had dit drietal veel plezier met elkaar om op het nationale podium te staan.

Individueel miste Sepp op een haartje na het podium, want de nummers drie en vier finishten in precies dezelfde eindtijd. In de eindsprint om de derde plek kwam Sepp net een fractie tekort. Noud liep als eerstejaars junior B naar een zeer verdienstelijke 12e plek op dit NK. En Kai Vermeulen, eveneens eerstejaars junior B, finishte als 29e.

Bij de meisjes U18 stond Amie Carton aan de start. Amie zit nog maar een jaar op atletiek, en kwam vooral naar Eersel om te leren en te ervaren. Amie eindigde op de 31e plaats, en was blij en tevreden na afloop.

Toon van Vuuren (TDR) mocht voor het eerst meedoen in de categorie senioren. Hij stond zomaar heel stoer naast Niels Laros in het startvak, wat aangeeft hoe hoog het niveau op deze wedstrijd is. Toon finishte als 33e op de 9,7 km.
Bij de dames senioren stond Eva van Zoonen (TDR) aan de start namens AVC. Zij werd 16e op de afstand van 9,7 km.

Jesse Scheltema en Milo Dekker (beiden TDR) kozen voor de korte cross, een supersnelle race over 2,5 km. Jesse finishte als 19e en Milo als 40e.

Wij feliciteren alle atleten met deze mooie prestaties!

Uitslagen
De uitslagen van het NK Cross zijn te vinden op de website.

Univé heeft een Goede Doelen Actie, er is tweemaal een bedrag van 1.000 euro te verdelen. We hopen dat veel leden willen stemmen op… Meer >

Op vrijdag 26 april ontving Cor Enthoven van de burgemeester van Castricum een Koninklijke onderscheiding. Cor is door de… Meer >

Zaterdag 20 april was de eerste wedstrijd in de pupillencompetitie. Voor onze bijna 100 AVC pupillen was het een thuiswedstrijd, bij AV… Meer >

De toekomst van AVC ziet er goed uit vindt de Klimaatburgemeester van Castricum! Klimaatburgemeester Theo Verstegen bezocht afgelopen… Meer >