Stoere deelnemers bij de vijfde editie van de Parnassia Groep Loop

door
Op zondagochtend lieten 180 stoere deelnemers zich niet weerhouden door de regen, zij stonden aan de start van de Parnassia Groep Loop. Dit sportieve hardloopevenement was een langgekoesterde wens die voortkomt vanuit de samenwerking rondom running therapie voor cliënten van Parnassia.

Parcours over het landgoed Duin en Bosch
Sporten heeft een positieve invloed op de manier van denken en doen. Bewegen, dus ook hardlopen, helpt sombere gedachten om te zetten naar een vrolijkere kijk op de dingen. Bovendien is bewegen goed voor je algemene conditie. Reden genoeg voor cliënten én medewerkers van Parnassia en medewerkers om mee te doen. Deze loop over het landgoed Duin en Bosch stond open voor iedereen, voor lopers van elke leeftijd en voor mensen met een heel goede of minder goede conditie was er een afstand. Bij deze loop gaat niet om de tijd, maar om deelnemen. Parnassia Groep had als sponsor van dit evenement gezorgd dat de jongste deelnemers die de 1km of 2 km liepen bij de finish een button kregen. De deelnemers aan de 4 km en 10 km kregen bij de finish een lekkere mueslireep.

Om 10.15 uur gingen de jongste deelnemers van start aan de 1 km. Een klein groepje ging van start, op een natte atletiekbaan. De jongste deelnemers kwamen met rode wangen over de finish, waar ze door hun ouders werden opgewacht. Superstoer dat deze kleintjes zich niet lieten weerhouden door het slechte weer. Na deze groep mochten de lopers van start gaan voor de 2 km of 4,8 km. Bij deze afstand stond er een grotere groep aan de start. Na een mooie ronde door de duinen, kwam deze groep terug bij de atletiekbaan. Nadat alle deelnemers gefinisht waren, mochten de deelnemers aan de 10 km van start gaan. Ook zij liepen in de stromende regen, de paden waren hierdoor soms moeilijk begaanbaar. Op sommige stukken waren er grote waterplassen en sommige paden waren erg modderig geworden.

Vrijwilligers
Voor de vrijwilligers die weer enthousiast aanwezig waren (bij de inschrijftafel, als speaker, op het parcours, op het wedstrijdsecretariaat of in de kantine) was het evengoed een mooie dag. Zij genoten van de deelnemers, die blij waren dat ze na hun wedstrijd de modder van hun schoenen konden afspoelen.

Uitslagen

Mannen, 4,8 km
Mike Bovede won deze afstand in een tijd van 13:38. Nummer 2 was Tijmen Hoedjes (AV '40) in 16:35 en de derde plaats was voor Rowan Dekker van
AV Castricum in een tijd van 16:40

Vrouwen, 4,8 km
De snelste op deze afstand was Nienke Kluft van AV Castricum, zij won deze afstand met 20:47. Tweede atlete was Selma Borst, ook van AV Castricum met een tijd van 21:10. De derde plaats was voor Lisette Stals, zij finishte na 26:49 minuten.

Mannen onder de 16 jaar, 4.8 km
Niek Bleeker van AV DEM won deze afstand met een tijd van 16:35. De tweede plaats was voor Noud van Saase van AV Castricum, hij finishte 5 seonden na Niek in 16:40. De derde plaats was voor Nariño Renfurm van SAV met een tijd van 17:13.

Vrouwen onder de 16 jaar, 4.8 km
De snelste dame in deze categorie was Pleun Brouwer van AV Castricum, zij zette een tijd van 21:15 op de finishklok. Tweede was clubgegenootje Linn Bekker met een tijd van 22:31. En de derde plaats was voor een andere AVC-atlete, Marlin Kaandorp met een tijd van 23:38.

Mannen senioren 10 km
De eerste plaats in deze categorie was voor Tim Stoffelen, van Atletiek Maastricht. Hij liep een snelle tijd van 35:44. Tweede werd Eelke Bootsma uit
Wormer, met een tijd van 37:36. De derde plaats was voor Bennie Bijwaard, hij liep 41:24.

Mannen 40 jaar en ouder 10 km
Alex Schermer van AV Castricum won deze afstand in een tijd van 36:18. De tweede plaats was voor clubgenoot Andre Hilberts met een tijd van 38:38.
Koen van Spanje, ook van AV Castricum kwam als derde over de finish met ene tijd van 40:00.

Vrouwen 40 jaar en ouder 10 km
Snelste dame in deze categorie was Rosalie Teeuwen van Atos, zij won in een tijd van 42:30. De tweede plaats was voor Marleen Haakma, met een tijd van 45:40. De derde plaats was voor Bibi Boom uit Dirkshorn, zij finishte vlak achter Marleen in een tijd van 45:46.

MU8, 1 km jeugd
De eerste plaats was voor Anna Scheffer van AV DEM, zij was al na 5:18 terug bij de finish. Amy Costa uit Beverwijk, finishte in 6:28 en als derde eindigde Do Scheffer in een tijd van 8:32.

JMU9, 1 km jeugd
Jason Jurhill van AV Castricum finishte in een tijd van 5:16. De tweede plaats was voor Spencer Baay van Trias, met een tijd van 5:23 en derde werd
Anna Schouten van AV Castricum die twee seconden na Spencer finishte.

2REC, 2 km
Milo Dekker van AV Castricum won in een tijd van 7:55. Tweede werd Bram Wokke van AV Castricum met een tijd van 8:22 en de derde plaats was voor
Keano Besseling, hij finishte in 9:42.

MU16, 2 km jeugd
Maartje Rol van NEA Volharding kwam als eerste over de finish in een tijd van 10:35. De tweede plaats was voor Tess Hartensveld van AV Castricum, zij finishte in 10:58. De derde plaats was voor clubgenootje Myrthe van der Heide, zij zette een tijd van 11:24 op de finishklok.

JU16, 2 km jeugd
Silvan Slot van Atos won deze afstand in een tijd van 10:43. De tweede plaats was voor Jesse Out, hij finishte in 11:00 en derde werd Otis Brasser van
AV Castricum in 11:40.

U12, 2 km jeugd
De eerste plaats was voor Tessel Bakker, zij won in 11:09. De tweede plaats was voor Noa Schouten van AV Castricum, met een tijd van 11:23 en derde werd clubgenootje Luiza Bijman van AV Castricum in 12:34.

JU10, 2 km jeugd
Ravian Slot van Atos kwam als eerste over de finish in een tijd van 11:29. De tweede plaats was voor Beau Niesten met 14:23 en derde werd Tobias Kaandorp met 15:57.

MU10, 2 km jeugd
Anouk Bekker van AV Castricum finishte als eerste in 12:50 en Chloe Costa uit Beverwijk als tweede in 14:01.

JU12, 2 km jeugd
Joris Kaandorp uit Castricum won in een tijd van 9:44 en de tweede plaats was voor Sep Lagerveld uit Castricum met 10:49.

Alle uitslagen zijn te vinden op Uitslagen.nl.

18-02-2024

Parnassia Groep Loop op zondag 18 februari 2024

Univé heeft een Goede Doelen Actie, er is tweemaal een bedrag van 1.000 euro te verdelen. We hopen dat veel leden willen stemmen op… Meer >

Op vrijdag 26 april ontving Cor Enthoven van de burgemeester van Castricum een Koninklijke onderscheiding. Cor is door de… Meer >

Zaterdag 20 april was de eerste wedstrijd in de pupillencompetitie. Voor onze bijna 100 AVC pupillen was het een thuiswedstrijd, bij AV… Meer >

De toekomst van AVC ziet er goed uit vindt de Klimaatburgemeester van Castricum! Klimaatburgemeester Theo Verstegen bezocht afgelopen… Meer >