Nieuws

Nationale Indoor U14/U16 - zaterdag

In het weekend van 24 en 25 februari zijn onze CD junioren (U14/U16) te vinden op de nationale CD Indoor in Apeldoorn. Dit geldt als het officieus Nederlands Kampioenschap, en het niveau is dan ook zeer hoog met ruim 1100 deelnemers uit heel Nederland.

Zaterdag was het eerst de beurt aan de D-junioren (U14). Samen met trainsers Lars en Marleen togen atleten Thijmen Olof, Samantha Slooves, Fay Bergfeld, Fae Tuijn, Tess Hartensveld en Jenny de Man naar Apeldoorn. Voor een aantal atleten was het de eerste keer dat zijn in Omnisport waren, een echt indoor atletiekstadion (waar Femke Bol vorige week haar wereldrecord liep), en dat maakte wel even indruk bij aankomst. Dat gold eveneens voor de meegereisde ouders, die alleen maar op de tribune mochten toekijken en voor het eerst entree moesten betalen om naar hun kind te kijken.

Trainer Lars was al vroeg aanwezig, en hij hielp de eerste atleten Fae en Thijmen bij de warming-up in de catacomben onder het stadion. Fae was de eerste AVC'er die in actie kwam. Zij is eerstejaars D juniore en wilde graag hordelopen in Apeldoorn. Het was haar allereerste keer horden op een wedstrijd, en wat ging het goed! Fae mocht door naar de halve finale en werd uiteindelijk 14e met als beste tijd 11,54 in de serie.

Samantha en Thijmen waren met een duidelijke missie naar Apeldoorn gekomen, namelijk zo hard mogelijk lopen én een clubrecord op de 150 meter vestigen. Samantha liep 21,46 en Thijmen 22,89 seconden. Dit gaat de boeken in als twee nieuwe AVC clubrecords! Samantha mocht zelfs even – in afwachting van een eventuele finaleplek – plaats nemen in de hotseat. Net geen finale voor haar, maar wel een top-10 klassering.

Samantha en Fae liepen beiden een mooi PR op de snelle sprintbaan van Apeldoorn en bemachtigden een plek in de halve finale op de 60 meter. En Tess wist zonder PR óók een plek in de halve finale veilig te stellen. Alle drie deze sprintmeiden dus naar de tweede ronde. Samantha en Fae strandden in de halve finale, Fae op de 22e plek (9,29 sec) en Samantha als 2e jaars juniore op een verdienstelijke 11e plek (8,76 sec) op deze nationale wedstrijd. Tess mocht na winst in de halve finale door naar de finale bij de eerstejaars D junioren. Ze hield het héél spannend, want ze finishte op een gedeelde derde plaats. Maar derde plaats is derde plaats, en Tess mocht op het grote podium komen voor een medialle (haar beste tijd van de dag 8,81 sec.)

Op de 600 meter gingen Tess en Jenny van start. Met snelle en ook nagenoeg gelijke PR’s mochten de meiden van start in de snelste serie. En wat een race werd het, want beide meiden doken ónder het AVC clubrecord! Jenny liep 1.57,21 en Tess 1.55,57. De tijd van Tess gaat nu de boeken in als nieuwe AVC clubrecord, en omdat de meiden nog maar eerstejaars D junioren zou het zó leuk zijn als Jenny óf Tess volgend jaar het clubrecord nóg scherper kan neerzetten. Fay koos voor de langere 1000 meter, ze liep 3.45,90, nét boven haar outdoor PR. Maar wel heel knap, omdat zo’n indoorbaan natuurlijk veel meer bochtjes heeft dan een outdoor baan. Fay werd hiermee 12e bij de eerstejaars D junioren.

Hoogspringen is altijd spannend. Jenny sprong wel 1,25 meter hoog, goed voor een fraaie 9e plaats op dit officieuze NK. Ondertussen gingen Fay en Tess verspringen. Fay had haar dag niet zo – het kogelstoten had zij moeten afmelden met een gekneusde pols – en de eerste twee sprongen waren ongeldig. Tess mocht door naar de finale bij verspringen, en werd vierde met 4,18 meter ver. Fae is een alleskunner en ging - naast horden en sprint – kogelstoten. De 2 kg kogel wierp zij naar 6,87 meter.

Trainers Lars en Marleen waren moe maar voldaan na deze lange dag, en trots op de D junioren die hebben meegedaan! De trainers noteerden maar liefst drie clubrecords, één bronzen medaille, zes top-10 klasseringen en zeven persoonlijke records. Voor de jonge atleten was het een geweldige dag vol belevenissen en ervaringen; een groot stadion, een heuse warming-up baan onder het stadion, een call-room, de hotseat, halve finales, finales... Het was supergezellig op de tribune met alle atleten en ouders.

Zondag 25 februari januari komen de C junioren in actie.

Bekijk hier alle uitslagen.

24-02-2024

Nationale CD Indoor zaterdag

Univé heeft een Goede Doelen Actie, er is tweemaal een bedrag van 1.000 euro te verdelen. We hopen dat veel leden willen stemmen op… Meer >

Op vrijdag 26 april ontving Cor Enthoven van de burgemeester van Castricum een Koninklijke onderscheiding. Cor is door de… Meer >

Zaterdag 20 april was de eerste wedstrijd in de pupillencompetitie. Voor onze bijna 100 AVC pupillen was het een thuiswedstrijd, bij AV… Meer >

De toekomst van AVC ziet er goed uit vindt de Klimaatburgemeester van Castricum! Klimaatburgemeester Theo Verstegen bezocht afgelopen… Meer >