Nieuws

Tweede Parnassia Groep Cross was een winterse uitdaging

18 maart 2018 door Paula Vrolijk - de Vries
www.avcastricum.nl
Voor zondag 18 maart was de weersvoorspelling rond het vriespunt, maar met de harde oostenwind voelde het als min 13. Bijna 140 lopers lieten zich niet door de kou weerhouden. ‘s Ochtends vroeg werden zij in het warme clubhuis van AV Castricum hartelijk welkom geheten door voorzitter Joop Beentjes.

Joop Beentjes (zie foto links, aan de rechterkant) meldde dat hij blij is met de samenwerking met de Parnassia Groep, waardoor nu voor de tweede keer een crosswedstrijd is georganiseerd, over het terrein van de Parnassia Groep. De samenwerking betreft ook een maatschappelijke doel zoals participatie en bevorderen van gezondheid. Om de samenwerking officieel te maken, werd eerst een samenwerkingsovereenkomst getekend. Daarvoor was vanuit de Parnassia Groep Nolly Borsboom (zie foto links, aan de linkerkant) aanwezig, bestuurder bij deze organisatie. Ook was wethouder Rob Schijf van de Gemeente Castricum aanwezig (zie foto links, in het midden), hij is o.a. verantwoordelijk voor sport. Nadat de handtekeningen van Joop Beentjes en Nolly Borsboom gezet waren, klonk even later het startschot voor de korte afstanden. Nolly Borsboom was een van de deelnemers. Ook waren er deelnemers van de Parnassia Running Therapie.

Helaas was er tijdens de korte route iets verkeerd gegaan, waardoor de eerste lopers verkeerd zijn gelopen. Toen dit geconstateerd is, zijn er gelijk maatregelen getroffen, maar helaas kon dit voor enkele lopers niet meer hersteld worden. De deelnemers genoten wel van de leuke route die was uitgezet. Na de start gingen de lopers circa 150 meter over de atletiekbaan en dan door het normaal altijd gesloten hek het terrein van landgoed Duin en Bosch op. Eerst een stuk over een zandvlakte, daarna een asfaltweg en daarna via spannende, smalle en kronkelende paden weer terug richting de atletiekbaan waar de finish was.
2,5 km jongens pupillen C en Mini

Liam Verduin van AV Castricum kwam als eerste over de finish, na 16.21 minuten. Na hem finishte Fabian Verbeek als tweede.

2,5 km meisjes pupillen C en Mini
Winnares werd Jalou Leek van AV Castricum, zij liep 17,43. Jalou woont op Nieuw Koningsduin en had flyers van de Parnassia Groep Cross bezorgd bij de bewoners van de wijk om hen uit te nodigen om mee te lopen. Zij liep samen met haar vader Sebastiaan Leek. Zie foto rechts. Tweede werd Fae Tuijn in 21,04 en derde Jolie Nooij in 21,08.
2,5 km jongens pupillen A en B
Rens Denneman was winnaar met een tijd van 12,22. Hij werd op de voet gevolgd door AVC-pupil Sepp Schulte in 12,24. Clubgenootje Mike Osendarp werd derde in 12,38.
2,5 km meisjes pupillen A en B
Maartje Wit van AV Castricum won deze afstand, zij liep 15,47. Tweede werd Iris Hilberts in 17,26 en derde Kirsten Hilberts in 17,42.

2,5 km mannen & vrouwen
Deze afstand werd gewonnen door Daan Polak in een tijd van 10,04, vlak daarachter kwam Johan Neve binnen in 10.08 en derde werd Jennifer van der Voorden in 10,15.
 

4,1 km mannen
Niels Breeker won deze afstand met een tijd van 17,42, vlak daarachter kwam AVC-lid Robbert Polak binnen in 17,53 en Bas Minkes finishte als derde in 21,28.

4,1 km vrouwen
Winnares was Elles Bleijendaal van AV Castricum met een tijd van 21,26. Voor de tweede plaats kwamen Annette IJzer van AV Castricum met haar schoonzus Petra Schulte binnen in een tijd van 22,19.

10 km
Om 10.45 uur was de start voor de 10 km. Deze afstand werd gelopen door 38 mannen en 20 vrouwen. De route was zeer afwisselend en heel zwaar doordat de lopers circa 17 heuvels moesten beklimmen. Het parcours ging over hele leuke bospaadjes van landgoed Dijk en Duin. De lopers vonden de route zeer uitdagend, vooral de klim bij de Oude Trambaan deed een beroep op het uithoudingsvermogen van de deelnemers. Aan het eind van de route liepen de deelnemers langs café-restaurant De Oude Keuken. De 10 km bestond uit twee rondes, vrijwilligers wezen de lopers de juiste weg.

AVC-lid Vincent Docter wint de 10 km mannen
Bij de mannen was AVC-lid Vincent Docter de snelste man hij liep 38,02 over de afstand. Tweede werd Marcel Termes, met een tijd van 39,51 en derde werd Kees Vrolijk, met 39,52.
 

Linda Valent, winnares 10 km vrouwen
De snelste vrouw was Linda Valent, zij kwam na 43,13 over de finish, gevolgd door Eileen Groenland van AV Castricum in 44,58 en Jennifer van der Voorde in 47,56. Van Jennifer was dit een extra knappe prestatie, want zij wilde meedoen aan de 4 km, werd de verkeerde kant op gestuurd en finishte daardoor al na 2 km. Toen mocht ze van de organisatie meedoen aan de 10 km, waar ze een mooie tijd neerzette en derde werd!Uitslagen

Bekijk alle uitslagen op www.uitslagen.nl.


Foto’s

Bert Oudendijk heeft foto’s gemaakt, deze zijn te zien op Flickr.com
De foto's bij dit artikel zijn gemaakt door Annette IJzer (van het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst) en de andere foto's door Bert Oudendijk.

 


 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beer Cas woont in het AVC clubhuis en gaat graag als mascottebeer met de pupillen mee naar wedstrijden. Als een pupil een prijs… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven