Nieuws

Kampavontuur voor AVC pupillen

09 september 2018 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Eindelijk is het zover, de AVC pupillen gaan op kamp! Veel pupillen hebben hier het hele jaar naar uitgekeken; twee dagen lang op avontuur op en rondom het atletiekterrein én een nachtje in een tent met je atletiekvriendje- of vriendinnetje. Buienrader belooft goed nieuws en ook op alle andere weer-apps is geen vuiltje aan de lucht te bekennen; het kamp kan van start!

De pupillen starten met eerst een uurtje trainen onder leiding van Sten, Hanke, Kasper, en Lucas. Na de training wordt de laatste hand aan de tenten gelegd, worden de meegebrachte eierdozen ingeleverd en de tenten ingericht. Nu kunnen de ouders naar huis; 48 pupillen, en 10 mini pupillen die gezellig de zaterdagmiddagactiviteiten meedoen, zijn er helemaal klaar voor! Met kampcommissie, hulpouders en trainers erbij zat er zaterdag zomaar 70 man aan de lunchtafel. Kamperen maakt blijkbaar hongerig, want stapels boterhammen vinden gretig aftrek.

Het is heerlijk kampweer, en voor de middagactiviteiten is er nog wat tijd om te chillen en te spelen. Op het middenterrein zijn bovendien inmiddels enkele interessante springkussens opgeblazen. Trainer Sten –dit weekend de omroeper van het kamp– toetert met zijn roeptoeter om 13.30 uur iedereen bij elkaar, want het is tijd voor de eerste activiteit.

‘Kastelen van modder’
Wat gaat er toch gebeuren met die enorme hoeveelheid eierdozen is de vraag die iedereen al een paar weken bezighoudt. Want veel pupillen en AVC leden hebben fantastisch geholpen met het sparen van eierdozen! Kunstenaar Willem Bakkum verzorgt deze kampmiddag voor de pupillen een bijzondere workshop, namelijk ‘modderkastelen van eierdozen’. Nadat eventuele etiketten van de eierdozen losgeweekt en verwijderd zijn, gaan de pupillen in groepjes aan het werk om de eierdozen in kleine stukjes te scheuren. Deze stukjes gaan in emmers, daarbij wat water…flink kneden….en nog wat behanglijm…en nog een keer kneden. Daarvan kun je hele mooie bouwwerken maken! Er wordt flink doorgeknutseld, en de takjes die de pupillen ’s ochtends in het bos gezocht hadden maken de bouwwerken nog mooier. Uiteindelijk is iedereen heel erg trots op z’n eigen ‘eierdozenmodderkasteel’.

Van boksen tot buttons maken
Na een korte pauze, een glaasje limonade en een zakje chips is het weer tijd voor actie: de pupillen worden in kleinere groepen verdeeld en gaan samen met een trainer of hulpouder langs verschillende te gekke activiteiten. Zo verzorgt Bernd Winkelbeiner van Full of Life (en papa van Gigi en Loulou) een heuse boksclinic. Gewapend met echte bokshandschoenen zijn de pupillen gedisciplineerd aan het oefenen, zij leren onder andere dat je boksen sámen doet, en niet tegen elkaar. Alan Pijlman (trainer bij AVC én vader van Hanke) heeft de springplank klaarstaan bij de verspringbak, en leert de pupillen dat zij verder kunnen springen door hun armen en knieën mee in de lucht te nemen. Timo Stegink is een talentvolle atleet uit de TDR Jeugdgroep. Zijn enthousiasme voor atletiek weet hij op de kinderen over te brengen tijdens een clinic sprinten, waarbij de pupillen tips en trics krijgen om goed uit het startblok weg te snellen. De pupillen leren om tijdens de sprint de knieën hoog en het bovenlichaam recht te houden. In het clubhuis staat een machine om buttons te maken klaar, deze wordt bediend door Carolien (de moeder van Imme). De pupillen knutselen wat af en maken hun eigen buttons. En op het middenveld staan natuurlijk nog de springkussens, wat eigenlijk een groot opblaasbaar dartspel, basketbalspel en ballenschietspel blijken te zijn.

Pupillendisco
Voor het diner staan heerlijke frietjes met een snack op het menu, verzorgd door onze 'buren' van Johanna's Hof. Het is een gezellige boel in het clubhuis, want de kinderen mogen met hun handen de patat van een tafelkleed eten. Dat scheelt tenslotte weer afwas. Na het diner krijgt iedereen een ijsje als toetje en mogen de mini-pupillen moe maar voldaan naar huis.

En dan komt misschien wel het spannendste van het hele kamp: het dierengeluidenspel met Kees, in de avond in het bos. Als de kinderen terugkomen op het veld is het al bijna donker en brandt er een kampvuurtje. Maar er wacht de pupillen nog een verrassing; het clubhuis is omgetoverd tot Pupillendisco met popcornautomaat, discolichten en gezellige dansmuziek. Er wordt heel wat afgedanst, en DJ Kasper draait gewillig alle verzoeknummers. Voorzitter Joop Beentjes komt ook nog even op visitie. Na veel liedjes, en een lekker kopje thee met een koekje verruilen de kinderen de kampkleding voor hun favoriete onesie of pyjama. Tijd dus om de tent op te zoeken. Maar niet voordat er een rondje over de baan gerend is in het donker met je zaklamp. Het geroezemoes in sommige tenten duurt tot laat in de avond; het is gezellig in de tenten, maar dan moet er toch echt geslapen worden.

De nachtwachters en trainers nemen hun taak heel serieus en houden keurig de wacht tot in de vroege uurtjes, en gaan dan ook nog even op één oor. Trainer Hanke valt in slaap op het harde steigerhouten bankje buiten, lekker warm bij het nasmeulende kampvuurtje. Kasper, Lucas, Sten en Isa kiezen het krachthonk als slaapkamer (heerlijk zacht op een stapeltje yogamatjes). Maar niet voordat de sensoren van de automatische verlichting met een eierdoos afgedekt zijn. Nachtwachters Cor (vader van Maartje), Erik (vader van Justin) en Jeroen (vader van Mike) hebben een enorme vouwwagen opgezet, met comfortabele bedden, een tuinstoelenset en kampeertafel.

En om 6.00 uur gaat het regenen en is nagenoeg het hele kamp wakker...Om zeven uur is het tijd voor ochtendgymnastiek met trainer Sten met zijn roeptoeter. De kinderen die nog niet wakker waren, zijn dat nu wel. Trainer Hanke had ook wat moeite met wakker worden na een wat kort nachtje. Trainer Kasper en de pupillen helpen hem een handje en Hanke krijgt een emmer ijskoud water over zich heen. Om acht uur zit iedereen keurig aan het ontbijt. Noah is maandag jarig, en dat moet natuurlij gevierd worden. Sten, nog gehuld in zijn rood-gestreepte pyjamabroek is goed bij stem en zet een verjaardagslied in. Iedereen zingt uit volle borst mee.

Camping Bakkum
In de AVC beautysalon laten de meisjes hun nagels oranje lakken, en hun haar vlechten. De jongens worden voorzien van oranje vetkuif. Ook zijn er enkele jongens met oranje nagellak en staartjes gesignaleerd… Iedereen ziet er keurig netjes uit. Dat komt goed uit, want de pupillen gaan op visite. Ze gaan op visite op Camping Bakkum, waar het animatieteam van de camping klaar staat voor een te gek Levend Stratego-spel op het grote speelveld. Pupillen rennen over en weer, kaartjes worden afgepakt en vlaggen veroverd. Verderop op de camping brandt intussen een houtvuurtje. De pupillen gaan namelijk broodjes bakken, met deeg aan een lange bamboestok. Deze mogen ze net zo lang boven het vuurtje houden tot het broodje heerlijk gaar en lichtbruin gebakken is. Als het broodje klaar is rollen de pupillen hem door de boter, en vervolgens door de suikerpot, en smullen maar!

Gezamenlijk lopen de pupillen terug naar het AVC terrein, waar alle ouders al staan te wachten. De meeste tenten zijn inmiddels al afgebroken, en het kamp is nu echt afgelopen. Alle pupillen bedankt voor jullie gezelligheid en enthousiasme, het was weer een superleuk kamp!! Speciale vriendschappen zijn gesloten, en de pupillen hebben elkaar weer eens op een andere manier leren kennen.

Nog even nagenieten? Klik hier voor alle foto’s.

Speciale dank gaat uit naar:

In de eerste plaats de pupillentrainers: Sten, Hanke, Lucas, Kasper, Isa, Bernou en Mathilda voor hun enorme inzet.

Willem en Michiel Bakkum, van ‘Bakkum en Bakkum’, voor de workshop ‘Kastelen van modder’
Event4All uit Limmen, voor de springkussens, opblaasbare spellen en popcornautomaat.
Bernd Winkelbeiner van Full of Life voor het organiseren van de clinic boksen.
Timo Stegink van TDR Jeugd voor het organiseren van de clinic sprinten.
Alan Pijlman van AVC voor het organiseren van de clinic verspringen.
Hulpouders Maaike, Susette, Daniëlle en Carolien voor de hulp bij de clinics.
Johanna's Hof voor de heerlijke frietjes en snacks.
Onze oud-pupillentrainer Kees Vrolijk voor het avondspel in het bos.
Hulpouders Cor, Jeroen, Erik, René, Francois en Arno voor het overnachten en alle andere hulp tijdens het kamp.
Camping Bakkum voor het leuke spel en het broodjes bakken.
De schoonmaakmoeders Tanja, Carolien, Nynke en Sandra die het hele clubhuis in no-time weer spik en span maakten, samen met AVC schoonmaaksters Kim en Esther.

En natuurlijk de kampcommissie: Annelies, Noor, Rianne en Annette.

Dank jullie wel allemaal voor het mogelijk maken van dit pupillenkamp!!!

www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
Dinsdag 31 maart ontvingen wij het trieste bericht dat ons AVC-lid Raquel Pereira is overleden. Veel te vroeg en met nog zoveel wil om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven