Nieuws

Ruim 500 atleten aan de start van de 3e Strand- en Duinloop

06 januari 2019 door Paula Vrolijk - de Vries
Op zondag 6 januari was het gezellig druk bij AV Castricum. De microfonist wenste alle deelnemers en toeschouwers een gezond en blessurevrij 2019 toe. Er waren meer deelnemers dan bij de twee voorgaande Strand- en Duinlopen van dit winterseizoen, omdat veel lopers het nieuwe jaar gezond wilden beginnen en nog even een test wilden doen voordat ze volgende week de Kwart of Halve marathon in Egmond gaan lopen.

Om 10.15 uur klonk het startschot voor de korte afstanden, de 2,3 km en de 4,1 km. Er stonden veel atleten van TDR Jeugd aan de start.

2,3 km

Pupillen meisjes, Mini en C
Eline Oppewal van AV Zaanland won in een tijd van 11.14, een minuutje later kwam Nanne van Spanje als tweede over de finish, derde werd Femm Bruin in 12.30.

Pupillen jongens, Mini en C
Slechts 2 deelnemers in deze jongste categorie: eerste werd Niels Termes in 12.14 en tweede Jent de Reuver in 12.37.

Pupillen, meisjes A/B
Eerste werd Isabella de Bruin van GAC Hilversum, zij finishte in 11.25, gevolgd door Sara de Waard van AV Castricum om 11.41, 4 seconden daarachter finishte Pien Koenen in 11.45.

Pupillen, jongens A/B
Rens Denneman won in de categorie in een tijd van 9.01, gevolgd door Melle Bernhard in 9.40 en Bandi Leijen in 10.23. Melle en Bandi zijn lid van AV Castricum.

Junioren CD, jongens
Bij de 2,3 km was D-junior Sepp Schulte van AV Castricum de snelste deelnemer, hij kwam na 8.32 minuten alweer over de finish. Timo Koenen kwam als tweede binnen in 8.57 en derde werd Jannes Boon in 9.14.

Junioren CD, meisjes
Lenneke Pettinga van AV Castricum won in een tijd van 9.39. Tweede werd Sanoë Penha in 10.55 en derde werd Robin Verduin in 10.55.

Recreanten, vrouwen (de atletes van TDR Jeugd deden buiten mededinging mee)
Femke Been was de snelste, zij won in een tijd van 8.44. Tweede werd Franka Holland in 9.15, op de voet gevolgd door Marlotte Vliese in 9.22. Alledrie deze atletes zijn lid van TDR Jeugd en AV Castricum.

Senioren
Lars Bos van AV Castricum won deze afstand in een tijd van 8.17. Tweede werd Thomas Möhlmann in 11.17 en derde werd Eelco de Bruin in 11.26.

4,1 km, mannen
Bij deze afstand nam Duncan Steenbakker de kop en liet die niet meer los, hij finishte in een tijd van 13.20. Jesse Scheltema en Rob Nijssen werden gedeeld tweede in een tijd van 13.54. Deze 3 atleten zijn lid van TDR Jeugd en van AV Castricum.

4,1 km, vrouwen
De overwinning was voor Noa Zoon, zij liep 17.25. Richelle Kanis van AV Castricum werd tweede in 18.24 en derde werd Evelien Massink in 20.40.

De langere afstanden gingen van start om 10.45 uur. De omstandigheden voor snelle tijden waren gunstig, er stond weinig wind, het was eb en het strand was prima te belopen.

10,1 km
Deze afstand was de wedstrijdafstand, de eerste drie atleten per categorie wonnen een geldprijsje.

Mannen, senioren
Met ruime voorsprong won Vincent Hazeleger van Phanos in een tijd van 34.46. Tweede werd Hasan Tavukcu in 37.17 en derde Jeroen Akerboom van Zaanland in 40.11.

Mannen, senioren 40 jaar en ouder
Als eerste kwam Marcel Termes over de finish, hij is lid van Loopgroep Aart Stigter. Hij won in 40.01. Tweede werd Folkert Brolsma in 40.23 en derde Alex Schermer van AV Castricum in 40.54.

Mannen, senioren 50 jaar en ouder
Rachid Mohammadi werd eerste in een tijd van 36.30, gevolgd door Edwin Aardenburg in 39.58. Jaco de Kraker werd derde in 42.05.

Vrouwen, senioren
Marieke Gimbel van Phoenix won deze afstand in een tijd van 47.17. Tweede werd Jolinda Lute van AV Casticum in 51.05. De derde plaats was voor Gabriëlle Groenevelt in 52.39.

Vrouwen, masters (35 jaar en ouder)
Inge Felter-de Jong van AV Castricum was de allersnelste vrouw, ook van de jongere senioren. Zij liep een snelle tijd van 39.44. Tweede in deze categorie werd Monique Arkenbout-Andries (loopgroep Aart Stigter) in 45.19 en derde werd Simone Gulkema in 45.57.
15 km

In deze categorie wonnen de eerste drie mannen en de eerste drie vrouwen een tas met biologische groenten van Ekoplaza.

Mannen
Joost Zaunbrecher van AV Edam won met een tijd van 56.50. De tweede plaats was voor Johan Smit, hij finishte in 57.47. De derde plaats was voor Guido Klaassen in 58.40.

Vrouwen
Eerste dame was Manon van Tunen in 1.09.03 en de tweede dame was Esther van Kleef, zij liep 1.10.30. De derde dame finishte in 1.12.38, haar naam is Gisela Mühren.

Volgende Strand- en Duinloop
De vierde en laatste Strand- en Duinloop van deze winter wordt gehouden op zondag 3 februari.

Volledig overzicht van de uitslagen
De uitslagen zijn te bekijken op uitslagen.nl

Foto's
Bert Oudendijk maakte veel foto's. Klik hier voor zijn album.

Klik hier voor foto's van de prijsuitreiking van de jeugdloop.

Op donderdag 18 april 2024 vindt om 20.00 uur de Algemene ledenvergadering plaats. Het bestuur nodigt alle leden, trainers, ouders van… Meer >

Een aantal leden van onze vereniging doet mee aan de Triatlon Castricum. Wellicht zijn er ook leden die het leuk vinden om te gaan… Meer >