Nieuws

Stormachtige eerste Strand- en Duinloop; parcoursrecord voor Noa Baltus

29 oktober 2017 door Paula Vrolijk - de Vries

Om 10.15 uur was de start van de 2,3 km en 4 km. De voltallige selectie van TDR Jeugd stond aan de start, maar ook dames die net de Start to Runcursus van 7 weken hadden afgerond en toe waren aan hun eerste echte wedstrijd. Bij de Strand- en Duinloop kan iedereen naar eigen kunnen meelopen!

De pupillen van AVC deden een gezellige warming-up met hun trainers en hulpouders en gingen daarna gezamenlijk in het startvak staan.Foto: Bert Oudendijk

Voor de deelnemers aan de 8,8 km en 12,4 km was het best afzien, de wind was kracht 7, maar gelukkig hadden de lopers de wind in de rug op het strand. Het was vloed, daardoor was er een smal stukje waar je kon lopen, het was een beetje slalommen tussen de stukken zeewier en het zeeschuim. Af en toe kwam er een golf uit de woeste zee, waardoor de lopers natte voeten kregen. Vooral als je daarna het duin over moest klimmen, bleef er een lading zand aan je benen en schoenen plakken. De loop was door het ruige weer een mooie training voor de Halve marathon van Egmond. Bij de 2,3 km werd het parcoursrecord verbeterd door Noa Baltus (SAV/TDR), hij liep een recordtijd van 7.13 minuten. Zie onder voor de overige uitslagen.

Vrijwilligers
Het is elke wedstrijd weer hartverwarmend om te zien hoeveel enthousiaste vrijwilligers er in touw zijn om deze wedstrijd te organiseren. In het clubgebouw zat een heel team om de atleten in te schrijven, op het secretariaat werden de uitslagen verwerkt en de prijsuitreiking voorbereid, ´s ochtends vroeg is het parcours uitgezet en mountainbikers reden voorop om de lopers de juiste route te wijzen. Langs het parcours stonden enthousiaste vrijwilligers om lopers aan te moedigen en te zorgen dat de lopers goed liepen. De speaker moedigde de lopers aan bij de laatste rond over de atletiekbaan. In het clubhuis stond een grote ploeg AVCleden om erwtensoep, tomatensoep en tosti´s te serveren aan lopers en vrijwilligers. Bijzonder dat topatlete Sanne Verstegen en haar man en trainer Peter Wolters bij de finish stonden om de startnummers te scannen.

Uitslagen 2,3 km:

Pupillen mini en C
Bij de categorie jongens mini/C pupillen was de eerste plaats voor Thomas Molenaar, gevolgd door Liam Verduin en Noël Camps van AV Castricum. Bij de meisjes mini/ C pupillen werd Noa Popot – aangemoedigd door haar Franse familie – van AV Castricum eerste. Gevolgd door clubgenootje Fae Tuijn en Manou Bijl werd derde. Dior Scheelings maakte haar debuut met de Strand en Duinloop, zij werd 4e.

Pupillen B en A
Bij de oudere pupillen won de 10-jarige Sepp Schulte van AV Castricum in een hele knappe tijd van 9.01 minuten (ter vergelijking, dit was dezelfde eindtijd als het eerste TDR meisje op de 2,3 km). Rens Denneman van AV Dem en Melle Bernhard van AV Castricum werden 2 en 3. Bij de meisjes A B pupillen was de eerste plaats voor Lisa Molenaar, op 11 seconden gevolgd door Aimee Rood en weer tien seconden daarna finishte Mies Boon op de derde plaats.

Junioren C en D
Bij de jongens junioren C en D was de eerste plaats voor Sven van Gelderen van Lycurgus, daarna werd clubgenootje Jannes Boon tweede en Guus Jurrjens derde. Bij de meisjes junioren CD werd Lenneke Pettinga 1e, gevolgd door Deirdre Groot en Cynthia Huis in ’t Veld.

Recreanten
Bij de mannen recreanten 2,3 km was de eerste plaats voor Hendrik Boon, bij de vrouwen voor Lauren Ashleigh Price van AVC.

Jongens TDR – Noa Baltus verbetert parcoursrecord
De jongens van TDR haalden het beste in elkaar naar boven. Noa Baltus van SAV/TDR werd eerste en verbeterde het parcoursrecord met een tijd van 7.13 minuten! Duncan Steenbakker liep vlak achter hem en finishte slechts 4 seconden later. Timo Stegink en Koen Grandiek liepen daar slechts weer 5 seconden achter en eindigden samen op een gedeeld derde plaats.

Meisjes TDR
De vrouwelijke junioren van TDR liepen ook mooie tijden: Femke Been van TDR/AVC werd eerste in 9.01 minuten, gevolgd door Mellanie Goezinnen en Maaike Bakker.

Uitslagen 4 km:

Junioren CD
Bij de jongens junioren werd de 4 km gewonnen door Lars Boeschoten van AVC, gevolgd door clubgenoot Hessel de Vries. Derde werd Aodhan Wadey van NEA Volharding. Bij de meisjes junioren werd ook de 1e plaats bezet door een AVC loopster, namelijk Pipp Pauzenga, tweede werd Rachella van Zanen en derde werd Nova Scheelings van AVC.

Recreanten
Bij de mannen recreanten won Nick Sinnige, gevolgd door Darron Wady en André Deumers. Bij de vrouwen won Britt Denneman, gevolgd door Annette IJzer op de tweede plaats en Myrthe Verstegen.

Vrouwen TDR
Voor de TDR toppers op de 4 km was een apart klassement: Britt Ummels won in 14,32 minuten, haar tweelingzus Bo Ummels in 14.43 minuten, en Lotte Krause werd derde in 14.51 minuten.  Bij de mannen won Mahadi Abdi Ali in 12,26, gevolgd door Bram Anderiessen en Ryan Clarke van AV Castricum.

Uitslagen 8,8 km:

Mannen senioren
De overwinning bij de mannen senioren werd opgeëist door Max Rijs van Trias in 31,36. Daarna finishte Hasan Tavukcu en Jeroen Lute.

Mannen senioren, 40+
Bij de mannen 40+ was de overwinning voor Robert Schrauwen, tweede werd juniorentrainer Richard Dijkhuizen van AV Castricum in 34.55, derde werd Marcel Termes.

Mannen senioren, 50+
Bij de mannen van 50 jaar en ouder stonden een aantal hele snelle lopers uit de regio aan de start. De overwinning was voor Rachid Mohaminadi van Atos, hij won in 32.10. Edwin Aardenburg van AV Dem werd tweede en Hans Rijs van Trias werd derde.

Vrouwen senioren
Bij de vrouwen senioren  werd de 8,8 km gewonnen door Selma Borst, gevolgdd oor Eileen Groenland van AVC, en Marjolein Bijwaard.

Vrouwen senioren, 35+
Bij de vrouwen van 35 jaar en ouder was de eerste plaats voor Tanja Rietveld, gevolgd door Nicolet Zwaan en Rahil Roodsaz.

Uitslagen 12,4 km:

Bij de senioren mocht Vincent Docter van AV Castricum op het erepodium plaatsnemen, hij won deze afstand in een snelle tijd van 48.06 minuten. Clubgenoot Krijn Snuif werd tweede in 51,22 minuten en Dave Molenaar werd derde in 53.00 minuten.

Eline Lute-Kuin won deze stand in een tijd van 58.11 minuten, tweede werd Inge Rol van AVC met een tijd van 58.27, derde werd Annemarie Crok.

Dennis Huis in ’t Veld maakt mooie foto’s – bekijk zijn foto’s hier

Dit verslag is geschreven en geplaatst door Paula Vrolijk-de Vries, 29 oktober 2017.

Op donderdag 18 april 2024 vindt om 20.00 uur de Algemene ledenvergadering plaats. Het bestuur nodigt alle leden, trainers, ouders van… Meer >

Een aantal leden van onze vereniging doet mee aan de Triatlon Castricum. Wellicht zijn er ook leden die het leuk vinden om te gaan… Meer >