Nieuws

Rachid Mohammadi en Erica Belandi winnaars 3e Strand- en duinloop

07 januari 2018 door Paula Vrolijk - de Vries
Op zondag 7 januari waren 427 lopers naar Castricum gekomen voor de 3e Strand- en Duinloop van dit winterseizoen. Doordat het ´s nachts gevroren had, was de start op het gras naast de atletiekbaan, vanwege de gladde atletiekbaan.

81 deelnemers deden mee aan een korte afstand van 2,3 of 4 km. Deze vooral jonge lopers en loopsters liepen een mooie ronde in het bos. 346 lopers liepen de 10,5 of 15 km, de meeste lopers deden dit als een soort van generale repetitie voor de kwart of halve marathon van Egmond (die volgend weekend plaatsvindt). De lange routes gingen vanaf de atletiekbaan naar het strand van Castricum. Het strand was prima beloopbaar, het was eb, de lopers hadden wind in de rug en een zonnetje erbij.

Winnaars wedstrijdloop, de 10,5 km
De 10,5 km wedstrijdlopers gingen op het stille strand weer omhoog en via de duinen terug. Winnaar bij de mannen werd Rachid Mohammadi, bij de vrouwen was Erica Belandi de winnares.

Winnaars 15 km
De 15 km lopers liepen door naar Heemskerk en gingen via een mooie duinroute terug naar de atletiekbaan. Op deze afstand waren de winnaars Jurian Glas en Saskia Veerman.

Overige uitslagen:

2,3 km

Jongens pupillen Mini en C
Thomas Molenaar als eerste over de finish, in een tijd van 13:22, op de voet gevolgd door Milan Ansari die 2 sec. na hem finishte en weer 4 seconden later was Brent Geurtse binnen, die helemaal uit Enschede kwam, hij had een tijd van 13:28. Deze 3 jongens konden zich dus goed aan elkaar optrekken.

Meisjes pupillen Mini en C
Bij de meisjes was de overwinning voor Yente Zonneveld (van AV Hylas) in 13:32,  Sofie Bosman werd 2e in 14:29. Eline Oppewal van AV Zaanland had zich ingeschreven voor de 2,3 km maar kwam op het parcours van de 4 km terecht. Deze afstand liep ze heel pittig uit in 28:08 minuten, een bijzondere prestatie van dit kleine meisje. De wedstrijdorganisatie beloonde haar met een medaille.

Jongens pupillen AB

Bij de jongens pupillen AB, werd de 2,3 km gewonnen door Sepp Schulte van AV Castricum in 9:52. Tweede werd Rens Denneman van DEM in 10:07. Nummers 3, Thijs Oppewal van AV Zaanland en 4, Melle Bernhard van AV Castricum finishten in 10.21 en 10:22.

Meisjes pupillen AB
Lisa Molenaar won in 11:25, op de voet gevolgd door Aimée Rood in 11:30, 3e en 4e waren atletes van AV Castricum:  Weisje Nieuwenhuizen in 13:13 en Moira van der Horst in 13:33.

Jongens junioren CD
Bij de junioren CD stonden er slechts twee deelnemers aan de startlijn van de 2,3 km; winnaar werd Guus Jurrjens in 10:13 en tweede werd Kai Deumers van AV Castricum in 12:53.

Meisjes junioren CD
Snelste meisje was Lenneke Pettinga met 11:16, 20 seconden later kwam AVC-atlete Cynthia Huis in ´t Veld over de streep in 11:36. Kim Denneman werd derde in 12:58.

Senioren
Renata Kaandorp van AV Castricum liep als seniore de snelste 2,3 km en zette een tijd van 15:56 op de finishklok.

4 km

Junioren jongens
Twee lopers kwamen in dezelfde tijd binnen: Rob Nijssen van Hylas en Lars Thode van AV Castricum, beden in 15:36. Deze jongens trainen bij de TDR Jeugd. De derde plaats was voor Marcus Thomasse, hij liep 16:48.
Junioren meisjes
De eerste plaats was voor een atlete van NEA Volharding (trainend bij de TDR Jeugd): Mellani Goezinnen legde de 4 km af in 17:43, gevolgd door Femke Drijfhout van Lycurgus  in 19:00. De derde plaats was voor een AVC-atlete: Pipp Pauzenga, zij liep 19:55.
Mannen
Een podiumplaats voor Hidde Zeestraten van AV Castricum (TDR Jeugd), hij won in 15:20. Tweede werd Andre de Vries in 18:10. De derde plaats was voor Sebastiaan Weijer, hij liep 21:06.
Vrouwen
Bij de vrouwen ook een winnares van AV Castricum: Maaike Bakker (TDR Jeugd) liep een tijd van 17:33, tweede werd Katinka Seeburger in 19:57 en de derde plaats was ook voor een AVC-atlete: Sophie de Ruijter (TDR Jeugd) liep 20:04.

10,5 km

Mannen senioren
In deze categorie deden 30 mannen mee. De eerste plaats was voor Frank vd Sluis van Lycurgus, hij won in 40:10, de tweede loper Hasan Tavukcu van Atos kwam in 40.24 binnen en de derde loper Joey Plat van AV Edam liep 40:51.
Mannen 40+
Reinoud van Laar van KAV Holland won in 41:32, de tweede plaats was voor Marcel Termes in 43:24, een minuut later kwam Walter de Graaf van AV Castricum over de finish, hij werd derde in 44:20. Er waren 17 mannen uit deze leeftijdscategorie die meeliepen.
Mannen 50+
De overwinning was voor Rachid Mohammadi van Atos, hij won in een tijd van 38:57. Deze loper was nog sneller dan de lopers in de twee jongere leeftijdsklassen. De tweede plaats was voor voormalig pupillentrainer Kees Vrolijk van AV Castricum, hij liep 42:58. De derde plaats was voor een loper uit de regio: Hans Rijs van Trias in 43:13. In deze categorie liepen er 47 lopers van 50 jaar en ouder mee.
Vrouwen senioren
Er stonden 17 dames die jonger waren dan 35 jaar aan de start. Winnares werd Eileen Groenland van AV Castricum in 47:42,  Marjolein Bijwaard-Reitsma werd tweede in 50:06 en de derde plaats was voor Veerle van Balen, zij liep 51:07.
Vrouwen 35+
Er waren precies 35 loopsters van 35 jaar en ouder. Eerste werd Erica Belandi van AV Aalsmeer, zij zette de klok stil op 45:30, De tweede en derde plaats waren voor AVC loopsters: tweede werd  Judith Tamis in 49:31 en derde werd Nel Grootjen, zij liep 56:37.

15 km

Mannen
Er liepen 148 mannen mee met de 15 km. Winnaar werd Jurian Glas, hij liep deze afstand in 57:59, de tweede plaats was voor Alex van Weezenbeek, hij finishte in 59:58 en de derde plaats was voor Tyas Visser van AV Edam in 1:00:06.
Vrouwen
Er deden 52 loopsters mee aan deze lange afstand. Winnares werd Saskia Veerman van AV Edam, zij finishte in 1:12:02. Een half minuutje later kwam Sandra Butter binnen in 1:12:35 en weer een halve minuut later Wies Schellart van Startbaan, zij liep een tijd van 1:13:11.

Hulde aan alle vrijwilligers en de wedstrijdorganisatie! De oostenwind maakte het extra koud voor de parcoursposten , de voorfietsers (op de foto fietsers Wim en Beene) moesten echt hard doorfietsen om het hoge tempo van de eerste lopers bij te houden, en de mensen bij de finish zaten op kruiken achter de laptops om een beetje warm te blijven.

De 4e en laatste Strand- en Duinloop van dit winterseizoen is op zondag 4 februari.

Uitslagen:

Bekijk alle uitslagen:
Uitslagen Strand- en Duinloop AV Castricum 7 januari 2018

Foto´s:

Bekijk hier de foto's van fotograaf Bert Oudendijk (album nog niet compleet)

Bekijk hier de foto's van Dennis Huis in 't Veld

Bekijk hier de foto's in het album op de AVC website

Noord Hollands Dagblad besteedde aandacht aan de loop in de krant van maandag 8 januari:

Geschreven en geplaatst door Paula Vrolijk; 7 januari 2018

Op donderdag 18 april 2024 vindt om 20.00 uur de Algemene ledenvergadering plaats. Het bestuur nodigt alle leden, trainers, ouders van… Meer >

Een aantal leden van onze vereniging doet mee aan de Triatlon Castricum. Wellicht zijn er ook leden die het leuk vinden om te gaan… Meer >