Nieuws

Brons voor Eva van Zoonen en Inge Felter-de Jong bij het NK Marathon

door
Bij de 46e editie van de TCS Amsterdam Marathon werd Eva van Zoonen derde. Eva volbracht de marathon in 2.44.22 en won daarmee de bronzen medaille. Ze ontving op het podium bloemen van Ruud van der Velde, voorzitter van Le Champion (organisator van de TCS Amsterdam Marathon. Eva is lid van AV Castricum en traint bij Team Distance Runners. Bij de persconferentie op donderdag werd Eva als als een van de favorieten voor de podiumplekken van de Nederlandse dames gepresenteerd.
Leonie Balter is de nieuwe Nederlandse kampioen bij de vrouwen. De 31-jarige Balter had 2.37.41 nodig voor haar goudenrace. Ze liep de race grotendeels met onder andere Jacelyn Gruppen. Gruppen noteerde met 2.39.08 een persoonlijk record.

NK Marathon Masters
Inge Felter-de Jong wist eveneens een bronzen medaille te winnen, zij werd derde bij de dames in haar leeftijdsklasse V45+ met een tijd die net onder de drie uur was: 2:59.15. Ze was heel blij met haar medaille, die uitgereikt werd aan de overkant van het Olympisch stadion.

Video
Bekijk de after-movie van de TCS Amsterdam Marathon.

Meer informatie
Op de website van organisator Le Champion staan de uitslagen en verschillende video's waarin de wedstrijd te volgen is.

20-10-2022

NK Marathon 16 oktober 2022

Een groep lopers van AV Castricum heeft het Bevrijdingsvuur opgehaald uit Wageningen. Een afstand van 130 kilometer, die in… Meer >

Meld je dan aan als vrijwilliger bij Le Champion. Veel AVC'ers zullen ook meelopen, dus je kunt genoeg bekenden… Meer >

Kom de AVC-lopers zondag 5 mei begroeten! AVC heeft in 2019 voor de eerste keer een bevrijdingsloop georganiseerd, in samenspraak met… Meer >

Op zaterdag 18 mei start de nieuwe Beginnerscursus van de NN Running Coach (voorheen: Start to Run). Wil jij leren hardlopen, meld je… Meer >