Nieuws

35 trotse Start to Run-deelnemers finishen op atletiekbaan van AV Castricum

05 mei 2018 door Paula Vrolijk - de Vries
www.avcastricum.nl
Op zaterdag 5 mei stond de afsluitende loop op het programma voor de 35 deelnemers die op 17 maart begonnen waren aan het Start to Run programma.

Die dag was het heel koud met veel wind. Vandaag was het schitterend loopweer. Na de warming-up van de trainers Monique van Wijngaarden en Piet-Hein Twisk begonnen de deelnemers op de atletiekbaan aan het lopen van een 2 of 3 km. Er was een mooie ronde uitgezet in het bos. De finish was op de atletiekbaan waar de finishklok de tijden registreerde. Na de finish waren de deelnemers supertrots dat ze na 7 weken training al in staat waren om 20-25 minuten achter elkaar hard te lopen. Ze kregen van de trainers een medaille en in het clubhuis stond AV Castricum voorzitter Joop Beentjes klaar met koffie en thee voor de lopers. Dat hadden ze wel verdiend!

Ervaringen van de Start to Run deelnemers:

Marianne had een heel bijzonder startnummer: haar partner Dennis zou eerst meedoen aan Start to Run, maar vanwege een blessure lukte hem dat niet en is Marianne de cursus gaan doen. Om haar aan te moedigen had hij haar startnummer versierd. Marianne vond de cursus goed te doen, ze vond het heel motiverend om met elkaar hard te trainen en leuk dat de trainingen in het bos plaatsvonden onder begeleiding van goede trainers. 

Patricia gaf aan dat ze blij is dat ze zich heeft aangemeld, het gaf haar een heel goed gevoel. Ze wil nieuwe deelnemers die twijfelen of ze mee willen doen als raad meegeven dat als je denkt dat je het niet kunt, je het toch gewoon moet doen want het geeft je een heel goed gevoel. 

Martin vertelde dat hij half maart begon met hele stramme spieren omdat het heel koud was en nu eindigde met soepele spieren, omdat ze vandaag uitgebreid oefeningen hebben gedaan voor de wedstrijd en de zon volop scheen tijdens de loop.

Bianca zei dat ze blij was dat ze zich had aangemeld voor Start to Run, omdat als je je hebt ingeschreven je ook gewoon alle trainingen gaat doen.

De trainers Monique van Wijngaarden en Piet Hein Twisk gaven aan dat de groep bestond uit enthousiaste deelnemers, sommigen deden al voor de 3e keer mee. De deelnemers kwamen trouw elke training naar AV Castricum toe. De Start to Run deelnemers hebben nu getraind om 24 minuten achtereen te lopen, bijna alle lopers gaan na deze training door om nog een maand lang mee te trainen bij AV Castricum, dan kunnen ze een half uur non-stop hardlopen.

Op 15 september start een nieuwe groep Start to Run, aanmelden is mogelijk via de Yakult Start to Run website.

Foto's
Bekijk meer foto's op deze pagina

Lees het artikel over de eerste training van deze groep. 

 
www.avcastricum.nl
Op zaterdag 7 maart 2020 begint het nieuwe Start to Run-programma. Zeven weken lang worden beginnende lopers begeleid, zodat ze op de… Meer >
 
www.avcastricum.nl

Ouders trainen met pupillen

18 januari 2020
Zelfverzekerd stonden de AVC pupillen zaterdag 18 januari klaar voor de pupillentraining. Dit in tegenstelling tot hun ouders, die… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Zaterdag 11 januari kwamen weer veel AVC jeugdatleten in actie bij de 2e wedstrijd van de regionale cross competitie in Obdam. Veel… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Voor bikkels tussen de 4 en 13 jaar oud was er - voorafgaand aan de doorkomst van de halve marathon - op Camping Bakkum een Mini… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven