Nieuws

Prachtige resultaten cross Camping Bakkum

17 december 2018 door Annette IJzer
www.avcastricum.nl
Zaterdag 15 december werd op Camping Bakkum de tweede cross van de regionale crosscompetitie gehouden. Totaal zo’n 650 jeugdatleten, afkomstig van ruim 15 Noord-Hollandse verenigingen kwamen naar de Kennemer Duincamping voor een uitdagend parcours over het heuvelachtige bosterrein. Met de temperatuur rond het vriespunt en een koude opstekende wind was het een frisse winterse dag voor publiek en atleten.

Het massaal toegestroomde publiek kon genieten van een groots sportief spektakel. Onze jeugdatleten hebben prima prestaties laten zien, met onder andere geweldige eerste plaatsen voor Tim Glorie en Sepp Schulte!

Junioren AB – Overmacht bij de jongens A
Maar liefst 6 AVC / TDR Jeugd atleten eindigden bij de eerste 10. Bijzonder goed waren de prestaties van Jesse Scheltema. Hij is deze zomer via het talentenproject van TDR Jeugd bij AVC/TDR gekomen. Zijn achtergrond is vooral voetbal en skiën (doet hij nog steeds fanatiek naast hardlopen). Hij werd tweede achter de nationale topper Noah Baltus (TDR, lid van SAV Grootebroek, onder andere winnaar Warandeloop 2018 bij de jongens junioren B). In de totale uitslag samen met de 2 jaar oudere jongens junioren A werd Jesse 6e. Bij de drukke start met wel 39 deelnemers liep ook Duncan Steenbakker mee. De heuvelachtige cross was voor de jongens 4 km lang. In een nette tijd van 13:32 minuten werd Duncan 3e bij de jongens junioren A. Koen Grandiek pakte de 4e plaats bij de jongens junioren A. Joep Welsch, Timo Stegink en Kick Castricum volgden binnen enkele seconden van elkaar. Met Mats Heine, Tijmen Hoedjes, Lars Thodé en Hidde Zeestraten was het team weer compleet. Met zoveel sterke deelnemers namens AVC kan het niet anders dat deze TDR jongens op een eerste plaats in het ploegenklassement geëindigd zijn.

De meisjes junioren A/B hadden in een klein deelnemersveld 2500 m voor de boeg. Cheryl Konijn wist als vierde dame te eindigen in de categorie meisjes junioren A. Zij liep een mooie tijd van 10:08 over de 2500 m. De dames Richelle Kanis, Lotte Poelman en Selma Heijdra werden 7e, 8e en 9e bij de meisjes junioren B.

Junioren CD – Winst voor Sepp Schulte, tweede plaats voor Lenneke Pettinga
Bij de jongens junioren C was het Milo Dekker die streed om de derde plek. Milo is een nieuweling in het crossgeweld. Als tennisser heeft hij deze zomer zelf contact opgenomen met de coach van TDR Jeugd omdat hij graag wilde hardlopen. Milo werd fraai 3e bij de jongens junioren C. Hij legde de 3000 meter af in 11:33 minuten. Rowan Dekker werd 9e in 12:01 minuten. Hessel de Vries had ‘n week of zes geleden zijn pols gebroken. Het gips is er nét af, dus Hessel kon gewoon starten. Hij heeft helaas zes weken niet kunnen trainen, maar kwam goed weg met de 21e plaats.

Marlotte Vliese en Franka Holland trainen sinds een paar weken met de TDR Jeugd mee. In het loopgeweld van de C junioren hebben ze laten zien wat ze waard zijn. De onderlinge strijd ging zelfs tot op de meet, waar Marlotte net een seconde voor Franka wist te eindigen; Marlotte werd 11e in 8:30 minuten en Franka 12e. Ruth Spijker en Juul Schuit waren de volgende AVC meiden, in 8:48 minuten en 8:50 minuten. Ook Cynthia Huis in ‘t Veld, nog maar eerstejaars C juniore liep een geweldige wedstrijd. Ze eindigde als 17e in 9 minuten precies. Yara Wishaupt volgde in 9:22 minuten. En Lisa Arts belde de avond voor de wedstrijd naar trainster Maria of ze alsjeblieft nog mee kon doen. Gelukkig lukte het om haar nog in te schrijven, en samen met vriendin Yara liep ze de 2000 meter over het campingterrein.

Bij de jongens junioren D 2e jaars heeft Liam Hoevers een enorm sterke wedstrijd gelopen. Hij doet altijd enorm zijn best op de trainingen, en is er áltijd. Dat resulteerde in een knappe 7e plaats. Ook Freek was van de partij, hij werd 16e.

Vervolgens was het de beurt aan de jongens junioren D 1e jaars. Sepp Schulte was er erg op gebrand deze thuiswedstrijd te winnen, en dat is gelukt. Na het eerste heuveltje op de camping nam hij de kop over van de snelle starters om deze niet meer af te geven. In 7:38 minuten kwam hij over de finish (2000 meter). Zijn ploegmaatjes Lasse Opdam en Mike Osendarp volgden keurig op de 13e en 16e plek. Lasse had als opdracht mee gekregen rustig te starten en de tweede ronde te versnellen. Mike was begin december ziek geweest, waardoor hij het deze wedstrijd wat zwaar had. Erg leuk dat zijn moeder Christel op de mountainbike een groot deel van de dag als voorfietser actief was. Ilmar liep misschien wel zijn beste wedstrijd ooit, hij legde de 2000 meter af in 10:05 minuten. Joris had een voetbalwedstrijd gespeeld als warming-up en stond met zijn blauwe FC Castricum muts aan de startlijn. Het team jongens D1 werd 2e in het ploegenklassement.

Bij de meisjes junioren D 2e jaars had AVC een gezellig meidenteam aan de start. Vooral Lenneke was goed op dreef; zij liep haar race goed gefocussed naar een schitterende 2e plek. Geweldig gedaan Lenneke! Een uitstekende 9e plek was er voor Iris Kleverlaan, haar 1500 meter ging in 7:05 minuten. Bo de Wilde en Famke Nijssen vinden het leuk om te crossen met al die meiden, en volgden op de 15e plek en 17e plek. Lisa Thomson en Bente Montezinos Mul doen op de maandagse looptraining van trainster Diana altijd goed hun best, en liepen de 1500 meter over de heuveltjes van de camping dan ook gemakkelijk uit (8:03 minuten en 8:33 minuten).

Bij de meisjes junioren D 1e jaars had AVC Sanoë Penha aan de start. Ze bouwde de race prima op, en voor haar was dan ook de 12e plaats weggelegd.

Pupillen mini – 1e plaats voor Tim Glorie, 2e plaats voor Fay Bergfeld
Na de pauze gingen de allerjongste pupillen van start. Bij de jongens vormden Tim Glorie, Jent de Reuver, Siya Wytenburg-Vlek en Joris le Mair een mooi team. Voor Tim was er een fraaie eerste plaats, gefeliciteerd Tim! Jent en Joris zijn supermini’s, een jaar jonger dan de rest. Door gewoon lekker mee te doen, kunnen zij mooi al wat wedstrijdervaring opdoen. Siya ging onwijs goed van start, maar kwam jammer genoeg onderweg ten val. Maar hij heeft als een echte bikkel toch de wedstrijd uitgelopen. Van vallen en opstaan word je heel sterk Siya! Een team van wel vijf stoere mini meisjes stonden tegelijkertijd met de jongens aan de start. Fay Bergfeld was het snelste AVC meisje op een geweldige 2e plek, met slechts 3 seconden achterstand op de nummer 1. Fae Tuijn volgde al snel op een knappe 4e plaats. Julie Popot liep de 750 meter in 5:11 minuten, zij werd 5e. Roos Bekker en Nienke Engel gingen mooi samen op, en werden 8e en 9e. Nienke kreeg in het startvak zelfs nog de groeten van opa en oma overgebracht door wedstrijdleider Wim met zijn microfoon. Met deze mooie uitslagen zijn de meiden als team bovenaan in ploegenklassement geëindigd.

Pupillen C
Een team van drie stoere jongens – Luke Feeke, Duuk Snijders en Hugo Binkhorst – gingen over de heuveltjes op de camping. Luke was als eerste van het stel weer terug. Voor hem was een prima 13e plek. Duuk volgde in 6:19 minuten en Hugo in 6:32 minuten. Bij de meisjes vormden Loulou Martens, Ilse de Waard, Jalou Leek, Samantha Slooves, Liv Steijlen, Roos Geerlings, Famke Mors en Linn Bekker in ieder geval het team met de meeste deelnemers van één vereniging! Loulou kwam als eerste binnen, op de 7e plaats. Ilse en Jalou kwamen gezellig samen over de finish, zij deden 6:11 over de 1000 meter (een tijd waar menig volwassene moeite mee heeft; deze meisjes zijn 8 jaar en doen het gewoon). Ook Samantha en Liv besloten samen te finishen, en deden dat in 6:42 minuten. Roos kwam er maar 2 seconden achteraan. Famke is nog maar nét lid van AVC en wilde al graag meedoen. Een beetje spannend was het wel; toen ze een stukje voor de finish haar moeder aan de kant zag staan rende ze rechtstreeks naar haar moeder toe in plaats van naar de finishlijn. Moeder en dochter gingen vervolgens samen over de streep. En met Linn was het 8-tal weer compleet.

Pupillen B 
Cian McGlone had onlangs zijn vriendje Noud Sallehart meegenomen naar atletiek. Noud wilde graag aan de cross meedoen, dus is in de dagen ervoor snel lid van AVC geworden. De vrienden waren aan elkaar gewaagd, want Cian kwam binnen in 6:01 minuten en Noud in 6:04 minuten. Milan Ansari zat er precies tussenin, in 6:03 minuten. Kjell Oudegeest, die vorige week in Alkmaar nog een prima 1000 meter indoor liep, kwam binnen op de 31 plaats van de wel 45 atleten. Liam Verduin kan ook goed crossen, hij liep de 1250 meter in 6:55 minuten. Tijs Spelbos tot slot ging relaxed als altijd over de heuveltjes en liet zich niet gek maken in dit crossgeweld. De meisjes pupillen B met Sara de Waard, Elin Berhard, Robyn Besselink en Noa Popot zijn zo heerlijk fanatiek. Het team heeft onlangs zelfs versterking gekregen van Jasmijn Kloek. Sara en Elin kwamen samen over de streep op de 6e en 7e plek. Robyn volgde netjes als 14e en een paar seconden later was nieuwelinge Jasmijn ook binnen. Noa volgde in 6:48 minuten op de 21e plaats.

Pupillen A1
Noah Beentjes was heel knap de eerste AVC’er in 5:57 minuten op de 1250 meter. Op de voet gevolgd door Sam Glorie in 6:00 minuten. Samuel Möhlmann, Lars Schramp, Wout Wieringa en Mats Venselaar kwamen er binnen enkele seconden achteraan. Zuma Wytenburg-Vlek rende stoer over de heuveltjes van de camping en finishte in 6:42 minuten. Met Luuk van der Bunt was het team weer compleet. Bij de meisjes pupillen A1 was er voor Gigi Martens een fraaie 8e plek weggelegd. Voor Evi Drommel was het haar eerste wedstrijd, en het ging supergoed! Met de 19e plek zat ze netjes in de middenmoot. Elin Binkhorst legde de 1250 meter af in 6:57 minuten, op de voet gevolgd door Maartje Wit.

Pupillen A2
Bij de jongens hadden we een ploeg van wel negen atleten oranje AVC shirt aan de startlijn staan. Kopman Melle Bernhard is dol op crossen en eindigde op een prachtige 5e plaats. Bandi Leijen heeft een prachtige looptechniek, voor hem de 11e plek. Noud van Saase doet ook niets liever dan lopen, hij volgde netjes als 14e van de wel 45 atleten. Doorzetter Koen Spelbos raakte onderweg in een valpartij. Het campingzand zat tot in zijn nek. Heel knap dat hij toch als 20e wist te eindigen. Ook Geert Beukers heeft alles gegeven, en kwam binnen in 6:10 minuten. Voor Imme de Reuver was dit nog eens een échte thuiswedstrijd, want in de zomermaanden heeft hij een vakantiehuisje op camping Bakkum en kent zodoende ieder heuveltje en paadje. In 6:14 minuten was hij binnen. Fabrice Groot kwam twee seconden later. Complimenten voor Justin van Zeijl, die andere jaren in de achterhoede te vinden was eindigde nu heel netjes als 31e. Raoul de Wilde loopt altijd zijn cool zijn eigen race, hij finishte in 6:50 minuten. De meiden Bente Denneman, Anna Hanselaar en Lea Hoffman vormden een mooi team. In standje oorlog stonden ze aan de start (heel goed, lekker voor jezelf opkomen!). Bente was als eerste weer binnen, in 6:31 minuten. Gevolgd door Lea een paar seconden later. Anna met haar lange benen en grote passen finishte in 6:57 minuten.

De derde en laatste voorronde in de crosscompetitie vindt plaats op zaterdag 26 januari in Wieringerwerf.

Vrijwilligers bedankt!
Grote dank aan alle vrijwilligers die deze leuke cross op camping Bakkum mogelijk gemaakt hebben; de opbouwers van het parcours, de starters, parcoursposten, voorfietsers en achterfietsers, de catering, fotograaf, EHBO, hulp bij de finish; jullie waren geweldig! Speciale dank ook aan alle trainers en hulpouders voor de enthousiaste begeleiding voor, tijdens en na de wedstrijden!

Uitslagen
Voor de uitslagen, tussenstanden en ploegenklassementen, klik hier.
De uitslagen zijn ook te vinden via www.uitslagen.nl

Foto's
Bert Oudendijk maakte een fantastische fotoserie. Kik hier voor zijn album van de junioren. Klik hier voor zijn album van de pupillen.
Ronald Steenbakker maakte mooie foto's, klik hier voor zijn album.
Voor enkele foto’s van onder andere Annette, klik hier.

Heb je zelf nog mooie foto's, mail ze naar pr@avcastricum.nl en we voegen ze toe.

Tot slot, lees hier een leuk en toepasselijk interview met Guido Hartensveld (hoofdcoach TDR, en de coach van o.a. Michel Butter). Hij legt uit waarom crossen bij de ontwikkeling van jonge atleten hoort.


www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl
www.avcastricum.nl

 
www.avcastricum.nl
Dinsdag 31 maart ontvingen wij het trieste bericht dat ons AVC-lid Raquel Pereira is overleden. Veel te vroeg en met nog zoveel wil om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Vanaf nu: voor alle pupillen online trainingen! Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag 3 nieuwe leuke oefeningen van de… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Beste AVC leden, Een leeg sportpark, geen atleten op onze atletiekbaan en ook geen trainingen terwijl nu de periode aanbreekt om… Meer >
 
www.avcastricum.nl
Michel Butter, lid Team Distance Runners en AVC: "Geen voorjaarsmarathon, dus de bal even laten leeglopen en weer hard oppompen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25-04-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven